Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci 151 pregleda
300 prijavljenih veslača

Mini maraton lađa na Vinkovačkim jesenima

lađari
Foto: Damir Špehar/PIXSELL/Ilustracija
Maraton lađa će se održavati od Krnjaša do Starog mosta

U okviru ovogodišnjih Vinkovačkih jeseni na Bosutu, gotovo u središtu Vinkovaca, bit će organizirane Mini maraton lađa.

-Već sad imamo 300 prijavljenih veslača iz cijele Hrvatske, ali i goste iz BiH i Srbije. Maraton će se održavati od Krnjaša pa do Staroga mosta u dužini od 500 metara. Zamislili smo da startaju po četiri lađe tako da će cijeli program trajati oko četiri sata. Posebno atraktivno je što će gledatelji sve to moći gledati - rekao je Stjepan Sertić predsjednik Udruge Vinkovački lađari koja je i organizator ove manifestacije.

Isto tako za Male Vinkovačke jeseni organiziraju Mini maraton na kojem će sudjelovati osobe s invaliditetom. Za sada imaju prijavljenih 200-ak osoba. Pripremaju se i za postavljanje Guinnessovog rekorda kada će napraviti drveno plovilo dužine 320 metara za 480 lađara.

Podsjetio je i kako Vinkovački lađari pet godina za redom sudjeluju na Maratonu lađa u Metkoviću gdje, iako dolaze iz ravne Slavonije, iz godine u godinu bilježe sve bolje rezultate. Udruga Vinkovački lađari danas ima 40-ak članova.

-Ovo je jedan dobar i simpatičan način kako lađari iz Vinkovaca promoviraju svoju udrugu, grad kao i cijelu županiju. Podržavam sport i aktivnosti udruga koje rade te ćemo im i ubuduće nastaviti pomagati - rekao je župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić koji je jučer primio vinkovačke lađare.