Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Aktivnosti ‘Grada prijatelja djece’ u Koprivnici

Mnoštvo zabave na Dječjem tjednu u središtu grada

Foto: Koprivnica
Savez društava “Naša djeca” Hrvatske odredio je zajedničku temu ovogodišnjeg Dječjeg tjedna u Hrvatskoj, a sve aktivnosti provode se pod nazivom “Zavrti se, poskoči i u Dječji tjedan doskoči!”

Cijeli protekli tjedan u Koprivnici bio je u znaku djece, i to doslovce jer se obilježavao Dječji tjedan. On se tradicionalno obilježava 
svake godine početkom listopada jer riječ je o “Gradu prijatelju djece”.

”Osjećate li se moćno? Kako ste postali zamjenica gradonačelnika? Je li težak vaš posao? Koja vam je omiljena boja? Imate li 
kućnog ljubimca? Volite li putovati?” -  bila su neka od pitanja koja su djeca iz vrtića i osnovnoškolci postavili zamjenici gradonačelnika Kseniji Ostriž na primanju u Gradskoj vijećnici.

Ksenija Ostriž spremno je odgovarala na sva postavljena pitanja te djeci poručila da moraju slušati svoje odgojiteljice, nastavnice i nastavnike, roditelje, bake i djedove, da marljivo uče i bave se sportom, a da pritom ne zaborave igru.

Prije primanja u Gradskoj vijećnici u središnjem gradskom parku održane su brojne aktivnosti koje su okupile velik broj djece, 
a sve u organizaciji Društva “Naša djeca” Koprivnica, Muzeja grada Koprivnice, Gimnazije “Fran Galović” i koprivničke Srednje škole.

Dječji se tjedan uvijek obilježava prvog punog tjedna u listopadu, a ove je godine to bilo upravo cijeli prošli tjedan, od 3. do 9. 
listopada. Savez društava “Naša djeca” Hrvatske, kao nositelj akcije “Gradovi i općine – prijatelji djece”, odredio je zajedničku temu ovogodišnjeg Dječjeg tjedna u Hrvatskoj, koja je posvećena igri, a sve aktivnosti provode se pod nazivom “Zavrti se, poskoči 
i u Dječji tjedan doskoči!”.

Kod velikog dječjeg igrališta u gradskom parku u središtu Koprivnice obilježen je i Nacionalni tjedan dojenja u organizaciji patronažne službe Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije. Moto ovogodišnjeg tjedna dojenja je “Zauzmimo se za dojenje – edukacija i podrška”. Uz zamjenicu gradonačelnika Koprivnice Kseniju Ostriž, događajima su prisustvovali i gradski pročelnici Ana Mlinarić i Dario Jembrek.