Izbornik
Naslovnica Gradovi Jastrebarsko
Ponosni Jaskanci

Mogu se pohvaliti da imaju vodu vrhunske kvalitete i čistoće

voda Jastrebarsko
Foto: Grad Jastrebarsko
U pokretnom laboratoriju, analizu zdravstvene ispravnosti vode demonstrirala je dipl. san. ins. Josipa Roginić, iz laboratorija za analizu voda Zavoda za javno zdravstvo Andrija Štampar

- Grad Jastrebarsko ponosi se vrhunskom kvalitetom i čistoćom vode iz jaskanskih izvora u srcu netaknute prirode, a povodom Svjetskog dana voda i ove su godine održane brojne edukativne aktivnosti, u organizaciji gradske tvrtke Vode Jastrebarsko d.o.o. - poručili su iz gradske uprave.

Na vodospremi Petrovina održana je terenska nastava za učenike Srednje škole Jastrebarsko. U pokretnom laboratoriju, analizu zdravstvene ispravnosti vode demonstrirala je dipl. san. ins. Josipa Roginić, iz laboratorija za analizu voda Zavoda za javno zdravstvo Andrija Štampar. Srednjoškolci su se tako iz prve ruke mogli uvjeriti u vrhunsku kvalitetu i čistoću jaskanske vode. 

"Mi smo Jaskanci privilegirani jer živimo na jednom od najboljih mjesta na svijetu, kada je u pitanju čista pitka voda. No, uvijek je dobro podsjetiti naše mlade Jaskance, a i sve nas, da čuvamo i štedimo vodu za generacije koje tek dolaze", apelirao je ovom prilikom gradonačelnik Grada Jastrebarskog, Zvonimir Novosel.

Nakon vodospreme, učenici su se uputili u obilazak Repro Eko imanja gdje su također imali prilike saznati puno toga zanimljivog, naročito o iskoristivosti vode kod rada mlina, a kasnije i naučiti nešto u zanimljivom predavanju studentice medicine i kemije, Jaskanke barbare Rubinić.