Izbornik
Naslovnica Gradovi 228 pregleda
Milija Baldić Lukšić kandidatkinja za gradonačelnicu

Most u Kaštelima podržao nezavisnu listu Josipa Berketa

izbori
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL/ILUSTRACIJA
Kandidatkinja za gradonačelnicu Kaštela Milija Baldić Lukšić se namjerava angažirati u cilju podizanja standarda građana Kaštela od zdravstvene zaštite, školstva, obrazovanja, socijale

Nezavisna lista Josipa Berketa, kaštelanskog poduzetnika, vlasnika Marine Kaštela izlazi na lokalne izbore, a kandidatkinja za gradonačelnicu Kaštela je doktorica Milija Baldić Lukšić. Na izbore izlaze samostalno, uz podršku Mosta.

- Građani su se do sada kroz javno djelovanje naše liste, Mosta i pojedinaca koji nas podržavaju uvjerili i upoznali  sa našim načinom političkog i javnog djelovanja. To su vrlo slične platforme. Nakon  prvih izbora  na kojima smo sudjelovali 2009. godine i kada su nam građani Kaštela poklonili povjerenje najviše smo se usredotočili na sređivanje javnih financija. Zatekli smo trostruko veći dug nego je bilo stanje na računu. Ostavili smo sređene financije i osigurali likvidnost  Grada Kaštela - istaknuo je Josip Berket, nekadašnji neovisni gradonačelnik koji će biti nositelj liste za Gradsko vijeće na predstojećim izborima.

Berket je istaknuo da je sa ciljem kvalitetnog zbrinjavanja otpada za vrijeme njegova mandata u prostorno planskoj dokumentaciji definiran prostor u vlasništvu grada za kompostanu, što je osnovni preduvjete selektiranja otpada, odnosno,  odvajanja otpada kod kuće. Upravo takve  su sadašnje i preporuke i strategije Vlade RH. 

Dr. Milija Baldić Lukšić se namjerava angažirati u cilju podizanja standarda građana Kaštela od zdravstvene zaštite, školstva, obrazovanja, socijale.

- Kandidirala sam se i angažirala isključivo, kako bi svojim radom i odnosom prema radu doprinijela boljem životu građana Kaštela. To je vjerujte moj motiv i izazov - poručila je Milija Baldić Lukšić.