Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Najljepši i najblještaviji u ovom dijelu Hrvatske

Na Adventu gosti iz cijele Hrvatske

Foto: Branimir Bradarić
Najveća atrakcija vinkovačkog Adventa bilo je klizalište

Završen je ovogodišnji Advent u Vinkovcima koji je potvrdio stečenu reputaciju najljepšeg i najblještavijeg Adventa u ovome dijelu Hrvatske. Niz različitih sadržaja, klizalište, ugodna atmosfera, kućice gdje se moglo pojesti i popiti samo su neki od razloga radi kojih je vinkovački Advent i ove godine iz dana u dan privlačio veliki broj građana. A dolazili su ne samo Vinkovčani, nego i građani iz cijele Hrvatske pa i inozemstva.

Gradsko kazalište Joza Ivakić Kazalište su punili mjuzikli za djecu “Pepeljuga” i “Crvenkapica”

Svime što se organiziralo i moglo vidjeti i probati zadovoljni su svi, počevši od djece, vlasnika kućica, građana koji su svakodnevno dolazili pa do gradskih vlasti odakle su i najavljivali da će ovogodišnji Advent biti još bolji i uspješniji od prethodnoga. Poslije svega viđenoga može se reći da je svakako najveća atrakcija vinkovačkog Adventa bilo klizalište koje je svakodnevno bilo prepuno djece. Uz djecu na klizalištu su se mogli vidjeti i neki stariji građani. Prema nekim podacima klizalište je u vrijeme Adventa posjetilo više od 1000 građana svih dobi.

Lošinjski Advent već desetu godinu zaredom ima humanitarnu notu Umjesto novogodišnjeg vatrometa, novac usmjerili u nabavu zdravstvene opreme

Kada je riječ o programu, posjetitelji su mogli sudjelovati u kreativnim radionicama za koje su se pobrinuli djelatnici Gradske knjižnice i čitaonice, ali i uživati u koncertima. Ukupno je održano 14 koncerata od kojih su njih 10 održali domaći izvođači dok su preostala četiri bila duhovna i u njima su sudjelovali zborovi iz šest župa Vinkovaca i okolice. Angažiran je bio i Djed Božićnjak koji je zabavljao djecu, ali i primao pisma s najrazličitijim božićnim željama, a u Vinkovcima je imao svoju prepoznatljivu kućicu.