Izbornik
Naslovnica Gradovi Novalja
obogaćivanje turističke ponude

Na najsurovijem dijelu otoka Paga otvara se staza Kozje berdo

Novalja Kozje Berdo
Foto: Grad Novalja
Svi koji dođu proći će razne lokacije od od rudnika boksita, preko čarobnih uvala Gornjega mora, do nogometnog igrališta usred kamenjara i uskih parapeta

Iznad mjesta Zubovići, na području grada Novalje, otvara se poučno rekreativna staza pod nazivom Kozje berdo. Zašto kozje, kad u Zubovićima nema niti jedne koze, možete saznati 28. i 29. travnja 2017. godine kada se održava i službeno otvorenje staze, koja će obogatiti turističku ponudu cijelog otoka. 

Organizator, Udruga Veli Škoj Zubovići, potrudit će se da planinari i rekreativci u subotu, 29. travnja prođu sve lokacije koje ovaj dio otoka čine jedinstvenim i to od rudnika boksita, preko čarobnih uvala Gornjega mora, do nogometnog igrališta usred kamenjara i uskih parapeta. Društvo će rekreativcima praviti vodič, paške ovce te razne legende, s kojima se možda pojavi i koja velebitska vila.

Pogled koji puca na Velebit i sve Kvarnerske otoke nikoga neće ostaviti ravnodušnim a staza će opravdati zašto Pag zovu i mjesečevim otokom. Na završetku šetačke ture sve polaznike čeka ručak, a u večernjim satima organizirana je zabava.

Više o rezervacijama za otvaranje Kozje berdo možete saznati na stranicama Grada Novalje.