Izbornik
Naslovnica Gradovi Čazma
RADOVI U ČAZMI VRIJEDNI 5,9 MILIJUNA KUNA

Na natječaj prijavili projekt uređenja i rekonstrukcije Kulturnog centra

Foto: Čazma
Želja je gradskih vlasti da se ovim projektom strogi centar grada, koji je pod zaštitom, privede određenoj svrsi uz prezentacijski prostor koji bi služio i građanima

Vijećnici Gradskog vijeća Grada Čazme sastali su se na 3. sjednici na kojoj su između ostalog dali svoju suglasnost gradonačelniku Dinku Piraku za prijavu projekta na Natječaj za provedbu tipa operacije 7.4.1. »Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu«.

Grad Čazma će na ovaj natječaj prijaviti rekonstrukciju i dogradnju Kulturnog centra, zgrade koja se nalazi u središtu grada. Ukupna 
vrijednost projekta je 5,9 milijuna kuna, zgrada je površine 673 četvorna metra.

Prema projektantima predviđena je na tri razine. U podrumu će biti prostor namijenjen ugostiteljskoj djelatnosti, u sredini prezentacijski prostor, a potkrovljeće biti višenamjensko. Želja je gradskih vlasti da se ovim projektom strogi centar grada, koji je pod zaštitom, privede određenoj svrsi uz prezentacijski prostor koji bi služio i građanima.

Uočeno je da postoji nedostatak sadržaja na trgu. Naime, trg je uređen prije 20-ak godina i nema neku svoju svrhu, koristi se samo prilikom održavanja manifestacija.

– Naš trg je ovdje, ali nema sadržaja, a trg čini sadržaj. Ne možemo tu činiti ništa, osim onoga što je podređeno kulturnoj baštini. Ne možemo tu napraviti tvornicu ili dječji vrtić. Financiramo li se iz ovih fondova to će biti jako dobro i konačno naš trg može zaživjeti. Raduje me da će projekt objediniti i životni dio našeg grada, a ne samo kulturni – kazao je vijećnicima gradonačelnik Dinko Pirak.