Izbornik
Naslovnica Gradovi Slavonski Brod
NATJECANJA

Na Savi i pokraj Save veslalo, trčalo i bicikliralo više od 450 sportaša

regata
Foto: Ivica Galović/ PIXSELL 04.05.2024., Slavonski Brod - Tradicionalna medjunarodna kajakaska regata "Slavonski Brod 2024". Photo: Ivica Galovic/PIXSELL
Slavonski Brod proteklog je vikenda bio domaćin dviju velikih sportskih manifestacija s mnoštvom sudionika

Više od 200 natjecatelja iz dvadesetak klubova sudjelovalo je na tradicionalnoj međunarodnoj kajakaškoj regati "Slavonski Brod 2024." Osim kajakaša i kanuista iz Hrvatske, bili su tu i sportaši iz Bosne i Hercegovine i Srbije, ali i Luksemburga.

U sklopu bogatog i zanimljivog natjecateljskog programa organizirane su tri memorijalne utrke u čast prerano preminulim članovima KKK Marsonije Ivanu Vrhovcu, Ivici Blaževiću i Vedranu Ribiću.

Regata koja se tradicionalno organizira u povodu Dana grada Slavonskog Broda okupila je brojne zaljubljenike ovog sporta. Svečano ju je otvorio gradonačelnik Mirko Duspara, koji se tom prilikom posebno zahvalio organizatorima što ovim sportskim događajem obogaćuju proslavu Dana grada. Svim natjecateljima poželio je dobrodošlicu u Slavonski Brod te uspjeh na sportskom borilištu.

– Sport ima važno mjesto u gospodarstvu našeg grada. Našim mladima želimo poručiti da se uključe u sport, jer je Slavonski Brod jedan od rijetkih gradova koji je toliko uložio u sportsku infrastrukturu. To se vidi i na ovom mjestu koje je neponovljivo u Hrvatskoj – poručio je Duspara.

Posebnu pozornost privukao je nastup brodskih lađarica iz udruge lađara Marsonia. Utrkom na 200 metara sve su oduševile svojom borbenošću te pokazale da se ozbiljno pripremaju za tradicionalnu utrku lađara na Neretvi.

Osim u kajaku, Brođani su proteklog vikenda mogli uživati i u dvodnevnom Polojskom duatlonu. Naime, četvrtu godinu zaredom Slavonski je Brod bio domaćin prvenstva Hrvatske u supersprint i sprint duatlonu, izazovnoj disciplini koja se sastoji od trčanja, vožnje bicikla i ponovnog trčanja.

Sudjelovalo je oko 250 sportaša u dobi od 7 do 77 godina iz svih krajeva Lijepe Naše – od Zagreba, Rijeke, Matulja, Pule, Stubice i Zadra do Osijeka i Slavonskog Broda, a organizator je bio brodski Triatlon klub Mazator.

Natjecanje je otvorio gradonačelnik Mirko Duspara, koji je svim sudionicima poželio sportski uspjeh i ugodan boravak u Slavonskom Brodu. 

storyeditor/2024-05-03/cazma_bb_foto.jpg Aktivno se natječu u disciplini endurance, odnosno u daljinskom jahanju Odlični rezultati Konjičkog kluba Arion u samo nekoliko mjeseci postojanja storyeditor/2024-05-06/PXL_030524_113959549.jpg Obljetnica najkrvavijeg ratnog dana u Slav. Brodu "Moja je Vedrana s 14 godina dobila geler u glavu. Živjela je još tri dana i umrla" storyeditor/2024-05-03/PXL_020524_113915381.jpg Nakon sjajnog uspjeha u Beogradu, Veočić je rekao novinarima da još sređuje dojmove "Nakon svakog Gabijevog turnira desetak djece počne trenirati boks"