Izbornik
Naslovnica Gradovi Jastrebarsko
božićna čarolija

Na Strossmayerovom trgu otvoren 'Advent u Jaski'

Advent u Jaski
Foto: Grad Jastrebarsko
Najmlađe je prilikom otvorenja razveselio Djed Božićnjak koji je na jaskanski trg stigao uz pratnju Svetojanskih i Krašičkih mažoretkinja

U organizaciji Turističke zajednice grada Jastrebarskog, na Strossmayerovom trgu otvorena je manifestacija "Advent u Jaski". Već tradicionalno, najmlađe je prilikom otvorenja razveselio Djed Božićnjak koji je na jaskanski trg stigao uz pratnju Svetojanskih i Krašičkih mažoretkinja, uz stihove pjesme ’Sretan Božić svakome’ dječjeg zbora Hitići.

U zabavnom programu nastupili su mješoviti pjevački zbor AD HOC izvedbom pjesme ’Ring Christmas Bells’, Manuela Budišćak i Marijan Bingula na gitari uz mix pjesama ’Bijeli Božić’ i ’Last Christmas’ te glumci Kazališta Škrabe igrokazom Tri darodavca.

Dodijeljene su i nagrade najkreativnijim autorima likovnih i literarnih radova pristiglih na natječaj "Božićna želja". Sezonske karte za klizalište osvojili su Melisa Radić, Tara Pintar, Fran Hrvoj, Petra Čolig, Lorena Mintas i Nika Cipovec. Zbog velikog broja prijavljenih radova na natječaj, Turistička zajednica odlučila je nagraditi sve prijavljene jednim besplatnim klizanjem koje će se održati u subotu, 09.12. Karte je najboljima uručila Ivana Herceg, direktorica turističkog ureda koja je ispred organizatora predstavila ovogodišnji program Adventa.

Svoje umijeće na ledu pokazali su mali hokejaši kluba Mladost koji su odigrali uzbudljivu utakmicu na ledu. Također, svima prisutnima predstavili su se i ovogodišnji treneri škole klizanja – Mia, Bruno, Ana, Doris, Marko, Gabrijela, Filip, Valentina i Ana.

Pokrovitelj manifestacije je Grad Jastrebarsko, a manifestaciju je svečano otvorio gradonačelnik Zvonimir Novosel koji je ujedno i pozvao sve Jaskance da uživaju u bogatom programu. Posjetitelji su mogli razgledati i nove maštovite božićne dekoracije te prekrasno osvijetljen trg. Prigodna kućica na Strossu bit će otvorene svakog dana od 16 do 22.

Također, pomoćnici Djeda Božićnjaka, sobovi dijelili su prigodni adventski letak s popisom svih događanja koja će se održavati u Jaski tijekom Adventa, priopćili su iz Grada Jastrebarskog