Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Veleposlanik Kanade u posjetu Koprivnici

”Na Sveučilištu Sjever govorit ću o slobodi medija”

Foto: Koprivnica
Veleposlanik Bowman upoznat je s razvojem gospodarstva, ulaganjima u školstvo i obrazovanje, turističkim potencijalom te bogatom kulturnom i sportskom tradicijom Koprivnice i Podravine, a razgovaralo se i o mogućoj suradnji u području kulture, gospodarstva, promicanju raznolikosti i inkluzivnosti te slobodi medija

Gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić sastao se prošli tjedan u Gradskoj upravi s veleposlanikom Kanade Alanom Bowmanom. Sastanku su prisustvovali i savjetnica za trgovinu Veleposlanstva Kanade Synthia Dodig, predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pal, zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž te pročelnik Ureda gradonačelnika Dario Jembrek.

Veleposlanik Bowman upoznat je s kontinuiranim razvojem gospodarstva, ulaganjima u školstvo i obrazovanje, turističkim potencijalom te bogatom kulturnom i sportskom tradicijom Koprivnice i Podravine. Razgovaralo se i o mogućoj suradnji u području kulturnih i gospodarskih inicijativa, promicanju raznolikosti i inkluzivnosti te slobodi medija.

Tijekom boravka u Koprivnici veleposlanik Bowman iskoristio je priliku za posjet Sveučilištu Sjever i Poduzetničkom inkubatoru Enter.

“Razgovarali smo o tri stvari, a to su trgovina, investicije i inovacije. U veleposlanstvu se trudimo spojiti znanstvenike u Hrvatskoj i Kanadi. Sad sam naučio da postoji duga tradicija medija i školovanja. Već imam datum kad dolazim u Koprivnicu kako bih sa studentima Sveučilišta razgovarao o slobodi medija u Kanadi i ono što mi činimo u svijetu po toj temi”, najavio je kanadski veleposlanik.