Izbornik
Naslovnica Gradovi Čazma
INVESTICIJA KOMUNALNOG PODUZEĆA

Na Trgu čazmanskog Kaptola gradi se poslovno-stambena zgrada

Foto: Čazma
U zgradi će biti pet stanova koji su svi zakapareni i čak postoji lista čekanja te dva poslovna prostora

Na elitnoj lokaciji u središtu Čazme na Trgu čazmanskog Kaptola uskoro će niknuti nova poslovno-stambena zgrada na mjestu srušene stare zgrade. Investitor su čazmanske Komunalije d.o.o., gradsko komunalno poduzeće, dok je stara zgrada bila u vlasništvu Grada Čazme u kojoj su bile smještene obitelji lošeg socijalnog stanja.

Zgrada je već bila u oronulom stanju, a nakon potresa dobila je i crvenu naljepnicu i ionako je bila predviđena za rušenje.

– Stoga smo mi kupili zgradu od Grada Čazme, obiteljima našli drugi smještaj, zgradu srušili i sad čekamo građevinsku dozvolu za novi objekt. On će biti istih gabarita i sličnog izgleda kao stara zgrada – kaže Ivan Beljan, direktor Komunalija.

A da novi objekti uvijek imaju kupce pokazao je i ovaj slučaj gdje će se ulaganje od oko pola milijuna eura bez problema pokriti, objasnio je direktor Komunalija. U zgradi će biti pet stanova koji su svi zakapareni i čak postoji i lista čekanja te dva poslovna prostora od kojih će veći od 230 kvadrata zakupiti Erste banka koja je tražila takav prostor u centru grada i na neki način dala motivaciju za tu investiciju, kažu iz Komunalija. Cijena kvadrata je 1250 eura s PDV-om.

– Mi smo izgradili cjelokupnu vodovodnu i plinsku mrežu na području grada i sad tražimo nove prostore za proširenje poslovanja. Komunalna tvrtka ne mora se baviti samo košnjom trave, uljepšavanjem grada ili odvozom smeća, a da nam operativa koju imamo stoji nezaposlena. Mi možda jesmo malo drukčija komunalna tvrtka, ali ovo je dobar posao. Što se tiče rokova, vjerujem da će se do proljeća iduće godine objekt dovršiti – zaključuje Ivan Beljan.