Izbornik
Naslovnica Gradovi Novska
Odlučeno o dobitnicima javnih priznanja Grada Novske za 2022.

Nagrade za životno djelo Željku Gašparoviću i Iliji Gregoriću

Foto: Novska
Nagrade i priznanja bit će uručena na svečanoj sjednici Vijeća uz Dan Grada Novske –18. listopada i blagdan svetog Luke Evanđelista

Gradsko vijeće Grada Novske donijelo je odluku o dodjeli javnih priznanja Grada Novske za 2022. godinu, koja će biti uručena na 
svečanoj sjednici Vijeća uz Dan Grada Novske –18. listopada i blagdan svetog Luke Evanđelista. Nagrada za životno djelo 
dodijelit će se nekadašnjem dugogodišnjem novinaru i fotografu Večernjeg lista Željku Gašparoviću – Gaši iz Novske, za ukupni kulturni i javni rad na području Novske, posebno  za fotografsko stvaralaštvo i promicanje fotografske djelatnosti, te Iliji Gregoriću iz Starog Grabovca, za dugogodišnji doprinos na području zaštite i promicanja kulturne i folklorne baštine novljanskog kraja.

Pisano priznanje Grada Novske dodijelit će se Nogometnom klubu Libertas Novska, za uspješno stogodišnje djelovanje u novljanskom sportu te za animiranje djece i mladih na bavljenje sportom, Novljanskim mažoretkinjama, za osvojena 1. mjesta na Europskom prvenstvu mažoretkinja u Zadru i Svjetskom prvenstvu mažoretkinja u Zagrebu, Zlatku Pješu iz Lipovljana, za dugogodišnji doprinos promicanja vatrogasva i za humanitarno djelovanje na području Sisačko-moslavačke županije i RH.

Nagrade idu i Josipu Špendiću iz Nove Subocke, za dugogodišnji doprinos u vatrogasnoj djelatnosti i razvoju naselja Nova Subocka, i Eduardu Bogoviću iz Krivaja, za doprinos radu Hrvatskog časničkog zbora te očuvanje trajnog spomena na vrijednosti Domovinskog rata. Zahvalnica Grada Novske dodijelit će se Zlatku Duzbabi – Ducu iz Starog Grabovca, za aktivno i nesebično dugogodišnje sudjelovanje i fotografiranje na gradskim i prigradskim manifestacijama.