Izbornik
Naslovnica Gradovi Velika Gorica
Preimenovanje Trga maršala Tita

Najavljeno uređenje Trga grada Vukovara

Foto: Grad Velika Gorica
Što se pak tiče zamjene osobnih dokumenata Velikogoričana koji žive na tom trgu, velikogorički gradonačelnik Krešimir Ačkar istaknuo je da će Grad preuzeti na sebe sve troškove mijenjanja dokumenata tamošnjih stanara

Pitanje preimenovanja Trga maršala Tita u Trg grada Vukovara u Velikoj Gorici aktualiziralo se na prošloj sjednici Gradskog vijeća 
održanoj 26. listopada, a sada je iz Grada stigla i službena najava uređenja novog trga.

Gradonačelnik Krešimir Ačkar poručio je da na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća očekuje da se donese odluka o imenu trga, te dodao da su u proračunu za iduću godinu predvidjeli sredstva za njegovo uređenje i postavljanje prigodnog spomenika u obliku vukovarskog vodotornja.

– U jesenskim danima, prije trideset godina, Vukovar je herojski branio Hrvatsku, a branitelji iz cijele Hrvatske branili su Vukovar. Među njima i branitelji iz Velike Gorice. U spomen na njih, na sve vukovarske branitelje i žrtve, najavljujemo uređenje Trga grada Vukovara u Velikoj Gorici – rekao je gradonačelnik Ačkar.

Što se pak tiče zamjene osobnih dokumenata Velikogoričana koji žive na tom trgu, gradonačelnik Ačkar istaknuo je da će Grad preuzeti na sebe sve troškove mijenjanja dokumenata tamošnjih stanara.

O promjeni imena spornog trga, spomenimo, govori se već godinama, a glavni je grad također imao trg koji je dobio ime po maršalu. Današnji Trg Republike Hrvatske u Zagrebu u svojoj je povijesti ime promijenio čak sedam puta. Posljednja promjena dogodila se 2017. godine, a podržalo ju je većinom glasova 29 od ukupno 51 zastupnika u zagrebačkoj Gradskoj skupštini.