Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
RASPISANI NATJEČAJI ZA RADOVE NA AGLOMERACIJI

Najveća koprivnička investicija u komunalnu infrastrukturu

Foto: Koprivničke Vode
Prošli je tjedan u Koprivničkim vodama održan radni sastanak

Objavljeni su javni natječaji za provedbu projekta Aglomeracije Koprivnica od 512 milijuna kuna s PDV-om. Riječ je o najvećoj komunalnoj investiciji u povijesti Podravine, a provodi se na području grada i šest okolnih općina.

POSAĐENA NOVA Srušena četiri stara i bolesna stabla u parku

Radovi bi trebali početi do kraja godine, nakon prikupljanja ponuda, kontrole i bodovanja ponuda, odabira najpovoljnijih ponuda i potpisivanja ugovora s odabranim izvođačima radova. Sve mora biti dovršeno do kraja 2023., ističu u tvrtki Koprivničke vode. EU pokriva oko 70 posto investicije, odnosno oko 355 milijuna kuna. Na sufinanciranje Hrvatskih voda i Ministarstva zaštite okoliša otpada oko 115 milijuna kuna, a jedinice lokalne samouprave izdvojit će oko 42 milijuna kuna.

U Koprivničkim vodama prošli je tjedan tim povodom održan radni sastanak na kojem su bili gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić, načelnica općine Đelekovec Štefica Sirutka, načelnik Drnja Petar Dombaj, načelnik Rasinje Danimir Kolman te predsjednik uprave i članica uprave Koprivničkih voda Zdravko Petras i Sandra Sinjeri.

TURISTIČKA ZAJEDNICA Odgađaju se Podravski motivi u lipnju

U siječnju i sredinom svibnja objavljeni su natječaji za upravljanje projektom, promidžbu, poslove stručnog nadzora te izgradnju kanalizacijske mreže. Do kraja lipnja u postupak javne nabave ide natječaj za radove na izgradnji i rekonstrukciji sustava javne vodoopskrbe i sustava javne odvodnje na području obuhvata grada Koprivnice s prigradskim naseljima, procijenjene vrijednosti 185,8 milijuna kuna. Radovi bi trebali početi najkasnije potkraj jeseni ove godine.