Izbornik
Naslovnica Gradovi
Na Foginovom kupalištu

Najveći svjetski sportski hit na vodi sada dostupan i kupačima u Karlovcu

Foginovo kupalište, nova sportska aktivnost
1/7
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Do sredine srpnja, svakog ponedjeljka, srijede i petka od 10 do 11 sati građani će moći vježbati pilates na SUP dasci, a poslijepodne, od 16 do 17 sati moći će uz pomoć trenera naučiti veslati na SUP-u, kaže Marijeta Ćelić, glavna tajnica Karlovačke športske zajednice

- Zahvaljujući Gradu Karlovcu koji nam je dao 15.000 kuna, iznajmili smo šest SUP dasaka kako bismo mogli provesti pilot projekt - ispitati hoće li se Karlovčanima svidjeti trenutno u svijetu najpopularnija sportska aktivnost na vodi, moderan oblik veslanja na dasci. Riječ je sportu koji je prikladan za sve, bez obzira na godine i fizičku kondiciju, jer je daska široka, stabilna i nužno je samo uspostaviti pravilnu ravnotežu. Ukoliko bude velik interes, nabavit ćemo daske za iduću godinu. U svakom slučaju, do sredine srpnja, svakog ponedjeljka, srijede i petka od 10 do 11 sati građani će moći vježbati pilates na SUP dasci, a poslijepodne, od 16 do 17 sati moći će uz pomoć trenera naučiti veslati na  SUP-u - kazala je Marijeta Ćelić, glavna tajnica Karlovačke športske zajednice.

Vježbe pilatesa na Sup dasci na rijeci Korani na Foginovom kupalištu, već je prvog dana Karlovčanima pokazala Marina Capan iz športske zajednice, a Domagoj Premužak građanima će pokazivati kako se 'surfa' na ovoj posebnoj dasci.

- Na moru je ovo veliki hit, a mi smo u Karlovcu među prvima u Hrvatskoj koji smo svojim kupačima omogućili da se okušaju u ovom sportu. Jedinstveni smo i po tome što građani ove godine mogu SUP iznajmiti potpuno besplatno, i nakon malo poduke, mogu se provozati po Korani od ušća do slapa. Inače, vožnja ili vježba na SUP-u je odlična rekreacija jer u radu sudjeluje čitavo tijelo, svi mišići, ruke i noge, obzirom da, osim izvođenja vježbi, morate paziti i na ravnotežu, na tome da se održite na vodi. Na ovaj se SUP, koji s donje strane ima i peraju koja drži smjer kada veslate, mogu montirati i jedra - pojasnio je Domagoj Premužak.

Stoga gosti na karlovačkom Foginovom kupalištu u masi ponude tijekom ljeta na kupalištu; od čitanja knjige iz bibliokombija, vježbanja, plesa, niza sportskih aktivnosti, učenja plivanja ili spašavanja, mogu izabrati i veslanje ili pilates na SUP-u.