Izbornik
Naslovnica Gradovi Rijeka 89 pregleda
Izlio se potok Ričina u središtu Klane

Nakon obilne kiše poplavljene kuće, prodavaonice i poslovni prostori

Poplava
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Vatrogasci crpkama izbacuju vodu iz poplavljenih objekata, kaže zamjenik zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Rijeke Dario Gauš

Obilna kiša, koja je padala na širem riječkom području uzrokovala je bujice i izlijevanje potoka Ričina, koji je u nedjelju poplavio središte Klane nedaleko Rijeke, a nakon intervencije vatrogasaca, stanje se popodne normalizira.

Poplavljene su kuće, prodavaonice i drugi poslovni i gospodarski prostori, na terenu su od jutra dežurne službe. Vatrogasci crpkama izbacuju vodu iz poplavljenih objekata, kaže zamjenik zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Rijeke Dario Gauš. 

Obilne su kiše, a potom potočne bujice, objašnjava Gauš, povukle iz okolne šume granje, koje je zapelo pod jednim mostom, dok je pod drugi voda odnijela traktorsku prikolicu, što je u oba slučaja otežalo otjecanje vode i uzrokovalo poplavu. Ti su nanosi uklonjeni, pa očekujemo da, iako se očekuju nove obilne padaline, problema s izlijevanjem vode više neće biti, rekao je Gauš.

Na terenu u Klani je  40-ak vatrogasaca, pripadnika dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Škalnice i Klane i te javnih vatrogasnih postrojba Rijeke i Opatije.