Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci 2921 pregleda
Na izbore ide Ivan Bosančić

Nakon pet mandata Karlić se više neće kandidirati za gradonačelnika Vinkovaca

Mladen Karlić, gradonačelnik Vinkovaca
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
Gradski odbor HDZ-a jednoglasno je odlučio kako će za mjesto gradonačelnika Vinkovaca HDZ kandidirati dosadašnjeg zamjenika gradonačelnika Ivana Bosančića

Mladen Karlić poslije pet uzastopnih mandata na čelu Vinkovaca od idućih lokalnih izbora više neće biti prvi čovjek najstarijeg europskog grada. Naime, odlukom Gradskog odbora HDZ-a donesena je jednoglasna odluka kako će za mjesto gradonačelnika Vinkovaca HDZ kandidirati dosadašnjeg zamjenika gradonačelnika Ivana Bosančića.

Na ovaj način samo su potvrđena ranija višemjesečna nagađanja kako Karlić odlazi s mjesta gradonačelnika Vinkovaca. U proljeće prošle godine mogle su se čuti i najave kako Karlić planira se javiti na natječaj za ravnatelja Opće županijske bolnice Vinkovci. Međutim, kako je u međuvremenu došlo do krize unutar Vlade Tihomira Oreškovića ti planovi se nisu obistinili. Zato je na prošlim parlamentarnim izborima Karlić izabran kao zastupnik u Hrvatski sabor.

Isto tako Odluka GO HDZ-a Vinkovci potvrdila je i nagađanja da će Bosančić biti novi kandidat za vinkovačkog gradonačelnika. To se moglo zaključiti i po učestalim pojavama Bosančića na najrazličitijim prigodama. Vinkovački HDZ-ovci podržali su i kandidaturu sadašnjeg vukovarsko-srijemskog župana Bože Galića za još jedan mandat župana najistočnije hrvatske županije.