Izbornik
Naslovnica Gradovi Sisak
Potpisan sporazum

Nakon Rijeke i Sisak uvodi Građanski odgoj kao izvannastavnu aktivnost

Kristina ikić Baniček i Vojko Obersnel potpisali sporazum
Foto: Grad Sisak
Rijeka će Sisku ustupiti materijal priručnika namijenjenog učenicima petih i šestih razreda osnovne škole, pripadajuće mape te popratne Smjernice za provedbu priručnika namijenjenih učiteljima provoditeljima, sve bez naknade

Sporazum o suradnji u provedbi izvannastavne aktivnosti Građanski odgoj i obrazovanje, na osnovi kojeg će Grad Rijeka ustupiti Gradu Sisku materijale i priručnike za provedbu izvannastavne aktivnosti Građanskog odgoja i obrazovanja, potpisali su u ponedjeljak gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel i gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček.

Na osnovi sporazuma Rijeka će, radi provedbe izvannastavne aktivnosti Građanski odgoj i obrazovanje u osnovnim školama čiji je osnivač Sisak, ustupiti materijal priručnika namijenjenog učenicima petih i šestih razreda osnovne škole, pripadajuće mape te popratne Smjernice za provedbu priručnika namijenjenih učiteljima provoditeljima, sve bez naknade.

Uz to, nakon što budu tiskani priručnici za učenike sedmih i osmih razreda osnovnih škola i pripadajuće smjernice za učitelje, i taj će materijal biti ustupljen Sisku.

Grad Rijeka je prošle školske godine u pete razrede šest osnovnih škola eksperimentalno uveo program Građanskog odgoja i obrazovanja, a ove godine je projekt proširen i na ostale zainteresirane škole. U tijeku je izrada novog priručnika za učenike sedmih i osmih razreda, kako bi se osigurao kontinuitet do kraja osnovne škole. 

Rijeka je prvi grad u Hrvatskoj koji je uveo Građanski odgoj i obrazovanje u osnovne škole kao izvannastavnu aktivnost, kao zaseban predmet koji se provodi jednom tjedno, odnosno 35 sati na godinu.