Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica 841 pregleda
Humanitarna akcija

Ne bacajte plastične čepove, skupljajte ih i pomognite kupnju skupih lijekova

plastični čepovi
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
Svake nedjelje u 20 sati prikupljene čepove građani mogu donijeti na Zrinski trg kod glavne pozornice

Komunalac zajedno s Udrugom oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske (UOLL) provodi projekt pod nazivom ‘Plastičnim čepovima do skupih lijekova’ već šestu godinu zaredom. Do sada je akcijom prikupljeno više od devet tona čepova. Udruga oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske iz Čakovca, prodajom prikupljenih otpadnih čepova i poklopaca kupuje lijekove neophodne za liječenje oboljelih.

Komunalac u ovoj akciji sudjeluje u suradnji s Franjevačkim svjetovnim redom (OFS) iz Župe sv. Antuna u Koprivnici, osnovnim školama, dječjim vrtićima, ustanovama te pojedincima s područja grada Koprivnice.

Prikupljaju se čepovi od proizvoda koji su konzumirani u tvrtkama, ali donose se čepovi i iz domaćinstava. Osim plastičnih čepova, sakuplja se i tzv. proizvodni škart (tvrtke koje u poslovnim procesima koriste plastične čepove).

Akcija sakupljanja čepova provodit će se i na manifestaciji 'Ljeto na Zrinskom' i to svake nedjelje u 20 sati. Prikupljene čepove potrebno je donijeti na Zrinski trg kod glavne pozornice, a svakog korisnika koji donese čepove najmanje težine 150g, Komunalac će nagraditi poklonom iznenađenja.

Cilj ove humanitarne akcije je i edukacija građana o odvajanje korisnog otpada kao i zaštitu okoliša.