Izbornik
Naslovnica Gradovi
Slavonski Brod

Nezavisnom kandidatu Mirku Duspari četvrti uzastopni mandat

Mirko Duspara
Foto: Ivica Galović/Pixsell
Prema podacima DIP-a, Duspara je u drugom krugu izbora osvojio 11.162 ili 54,17 posto glasova, a njegov protukandidat Hrvoje Špicer (HDZ), inače ravnatelj slavonskobrodske Kazališno-koncertne dvorane i zaposlenik Gradske uprave, 9.054 ili 43,94 posto glasova

Nezavisni kandidat Mirko Duspara izborio je svoj četvrti uzastopni mandat na mjestu gradonačelnika Slavonskog Broda. Prema podacima DIP-a, on je u drugom krugu izbora osvojio 11.162 ili 54,17 posto glasova, a njegov protukandidat Hrvoje Špicer (HDZ), inače ravnatelj slavonskobrodske Kazališno-koncertne dvorane i zaposlenik Gradske uprave, 9.054 ili 43,94 posto glasova.

- Kampanja je bila relativno kratka, ali s obzirom na to što se sve događalo u njoj, za neke i predugačka. Bio sam uvjeren u svoju pobjedu. Nastavljamo raditi kao što smo radili i dosad – rekao je Duspara, koji je pobjedu proslavio sa svojim simpatizerima ispred izbornog stožera u Horvatovoj ulici. On je istaknuo kako on i njegova Nezavisna lista od Slavonskog Broda žele napraviti stabilan grad i već su na dobrom putu.

- Puno je projekata koje treba odraditi u ove četiri godine i mislim da nema mjesta podjelama i svađama. Trebamo nastaviti dalje raditi, da Slavonski Brod opet postane ono što je bio prije devedesetih godina - poručio je. Na upit hoće li većinu u Gradskom vijeću opet graditi sa SDP-om, on je odgovorio kako su za većinu potrebne normalne glave i normalne ruke, bez obzira iz kojih stranaka dolazile.

- Mi smo na zadnjoj sjednici odluke usvajali s 19 i 20 ruku što znači da su svi bili za projekte koji su dobri. U zadnje četiri godine mogli ste primijetiti kako su se kod donošenja proračuna uvažavali svi amandmani, što znači da nam je cilj da ovaj grad stvarno postane pravi. Većinu imamo, a nebitno je hoće li to biti s 15 ili 20 ruku - rekao je Duspara.

Prva politička utakmica

Njegov protukandidat Hrvoje Špicer rekao je kako je u kampanju ušao otvorena uma, sa slobodnom voljom i energijom te kako će kao gradski vijećnik zagovarati sve stvari iz programa HDZ-ove koalicije u čijem je donošenju i sam sudjelovao.

- S obzirom na to da mi je ovo prva politička utakmica u životu i s obzirom na uloženi trud, energiju i emocije, naravno da mi je žao što nisam pobijedio. Međutim, vjerujem da će biti još prilika u životu. Ovo je tek početak. Čestitam svom protukandidatu Duspari na pobjedi i ujedno mu obećajem da ću biti konstruktivna oporba i da ću nastojati pronaći zajednički jezik s njim i njegovim timom na dobrobit svih građana Slavonskog Broda – rekao je Špicer.

On je istaknuo kako ga je cijelo vrijeme kampanje pratila etiketa čovjeka koji dolazi iz kulture, s rukavicama.

- Mislim da sam ostao kulturan, da nisam bio agresivan. Ovo sam shvatio kao mušku borbu jer je protivnik pružio rukavice na takav način. Pretpostavljam da je grešaka bilo, ali bit će vremena da ih analiziramo – dodao je Špicer.