Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
obnova objekta

Nova studentska menza s kafićem i terasom za nekoliko stotina studenata

Koprivnica obnova Sveučilišta
1/4
Foto: Grad Koprivnica
Iz Sveučilišta napominju kako zajedno sa studentima nestrpljivo očekuju realizaciju projekta te se nadaju kako će početkom sljedeće akademske godine studentski restoran i caffe bar biti u funkciji

Koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić zajedno sa zamjenicama Ksenijom Ostriž i Melitom Samoborec obišao je radove na izgradnji studentskog restorana i kafića u kompleksu Sveučilišta Sjever. Riječ je o projektu čiji je investitor Sveučilište Sjever, a kojim će se obnavljanjem postojećeg objekta veličine oko 300 metara četvornih napraviti studentski restoran i kafić. Vrijednost građevinskih radova je oko dva milijuna kuna, dok planirani troškovi namještanja zgrade iznose oko 800 tisuća kuna.

Grad Koprivnica prije pet godina odlučio je postati sveučilišni grad, zbog toga naišli smo na mnogo kritika, a danas smo izuzetno ponosni na naše Sveučilište i činjenicu da smo osmi sveučilišni grad u Hrvatskoj. Sveučilište Sjever omogućava nam, ne samo daljnje obrazovanje u Koprivnici, već i gospodarski razvoj – rekao je Jakšić.

Proširenjem infrastrukture sveučilišta i djelovanjem studentskog restorana omogućit će se kvalitetniji rad studenata i profesora.

– Drago nam je da smo se uključili u ovaj projekt kroz davanje prava građenja, potrebnih dokumentacija i dozvola. Financiranjem ovog projekta na Sveučilištu su pokazali da su pravi „šparni“ kajkavci koji samostalno idu u rješavanje onoga što je najpotrebnije našim studentima, a to studentska menza – istaknuo je gradonačelnik.

– Još prije dvije godine procijenili smo da je upravo ovo najpodesnija zgrada da se rekonstruira u studentski restoran i caffe bar. Trećina objekta bit će namijenjena za kuhinju, manji dio zauzimat će caffe bar, a najveći dio je prostor namijenjen je za preuzimanje i konzumaciju hrane. Također, bit će tu i velika terasa od oko 200 metara četvornih te će time prostor biti prilagođen za nekoliko stotina studenata – objasnio je Mario Tomiša, prorektor Sveučilišnog centra Koprivnica.