Izbornik
Naslovnica Gradovi Našice
Radovi u središtu Našica dio su projekta Aglomeracije vrijednog više od 207 milijuna kuna

Nova vizura grada i bolji standard rezultati povijesnog projekta

Foto: Našice
U suradnji sa Županijskom upravom za ceste, nakon završetka radova Aglomeracije, obavljeno je frezanje i postavljen je novi asfalt u samom centru, te vertikalna i horizontalna signalizacija

U centru Našica traju radovi u sklopu projekta Aglomeracije pa je privremeno reguliran promet. Spomenuto gradilište, jedno od 
27 na području Našica i Donje Motičine, obišli su nedavno gradonačelnik Krešimir Kašuba, predsjednik Mjesnog odbora Našice Darko Cerovski, direktor Našičkog vodovoda d.o.o. Josip Matek i pomoćnik voditelja EU projekta aglomeracije Našice Damir Farkaš.

Novo parkiralište

Gradonačelnik Krešimir Kašuba zamolio je sugrađanke i sugrađane za strpljenje te istaknuo kako su radovi dio investicije koja je od povijesnog značenja, najveća u gradu Našicama.

- Projekt Aglomeracije, u sklopu kojeg će se sagraditi magistralni vodovod do vodotornja, spriječit će u budućnosti situacije koje 
smo doživjeli prošle godine, kada je u cijelom gradu došlo do pada tlaka vode. Radovi u centru grada slijede nakon uređenja Trga dr. Franje Tuđmana, koji je ove godine dobio uporabnu dozvolu, a na njih se nadovezuje uređenje ceste i parkirališta - naveo je Kašuba.

U suradnji sa Županijskom upravom za ceste, nakon završetka radova Aglomeracije, obavljeno je frezanje i postavljen je novi 
asfalt u samom centru, od Čimena do Radićeve ulice, te vertikalna i horizontalna signalizacija.

- Time ćemo povećati sigurnost prometa, posebice na jednom od najopasnijih pješačkih prijelaza, kod crkve i hotela. Paralelno ćemo uložiti i tako objediniti uređenje središta grada i gradnju parkirališta na tom potezu. Te će investicije poboljšati život u gradu – rekao je gradonačelnik.

Direktor Našičkog vodovoda d.o.o. istaknuo je vrijednost projekta Aglomeracije koja iznosi nešto više od 207 milijuna kuna  te dodao da će radovi u središtu Našica biti gotovi do kraja srpnja.

- U sklopu projekta Aglomeracije trenutačno se radi na području od križanja Ulice J.J. Strossmayera i Sokolske sve do  vodotornja. Dosad je napravljen i pušten u pogon magistralni vodovod od rotora do željezničke pruge u Markovcu Našičkom, a za mjesec dana očekujemo i puštanje dionice od rotora do crpilišta – rekao je direktor Josip Matek.

Mole za strpljenje

Radovi u centru grada su planirani, dodao je Damir Farkaš, pomoćnik voditelja projekta Aglomeracija Našice, a za izvođenje radova izabrano je ovo razdoblje kao najpogodnije jer je tada manja gužva u gradu. Uz navedene radove, aktivna su gradilišta i u naseljima Makloševac, Ceremošnjak i Zoljan gdje se nastavlja prema Gradcu i Londžici te u naselju Seona u Općini Donja Motičina.

Predsjednik Vijeća mjesnog odbora Našice Darko Cerovski  zamolio je građane za strpljenje te izrazio zadovoljstvo što se u Gradu rade veliki zahvati i velike investicije.

- Osim što će se urediti vizura grada, poboljšat će se i kvaliteta života građana – dodao je Cerovski.