Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Donacija turske agencije

Novo kombi vozilo za udrugu "Korak po korak"

Kombi za Udrugu Korak po korak
Foto: KKZ
Ova donacija olakšava integraciju i socijalizaciju romske nacionalne manjine u školski sustav, kazao je gradonačelnik Mišel Jakšić

Udruga Roma Korak po korak dobila je vozilo namijenjeno prijevozu učenika romske nacionalne manjine Koprivničko-križevačke županije koji pohađaju Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce. Vozilo vrijedno 180.000 kuna donacija je Turske agencije za suradnju i koordinaciju TIKA. Na svečanoj dodjeli sudjelovao je i Mustafa Babür Hızlan, veleposlanik Republike Turske u Hrvatskoj, kojem je to bio i nastupni posjet županiji i Koprivnici. – Danas smo vidjeli rezultat jednog lijepog projekta. Izašli smo ususret grupi koja je na marginama i na neki način zadovoljili smo njihove potrebe. Ta je donacija možda malena u brojkama, ali ima vrlo veliku vrijednost – rekao je veleposlanik. Vozilom će se koristiti 16 djece, a očekuje se da će ih biti i više. – Imamo vozilo koje je staro dvadeset godina i stalno smo s njime imali poteškoće, pa nismo mogli redovno voziti djecu.

Usluga prijevoza od kuće do škole mnogo im znači, jer je postojala mogućnost da ostanu bez djece, odnosno da ih smjeste u udomiteljske obitelji. Naime, prema novom Zakonu, ne mogu istovremeno biti korisnici minimalne zajamčene pomoći i imati vozilo – istaknuo je predsjednik udruge Franjo Horvat. Hasim Koc, koordinator-ataše iz agencije TIKA rekao je da su dosad proveli 41 projekt i da se vode motom "Sve za osmijeh".

Koprivničko-križevački župan Darko Koren zahvalio je na donaciji i naglasio da je to veliki doprinos integraciji romske nacionalne manjine u društvo. Svečanosti je prisustvovao i Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice, koji je održao prezentaciju o glavnim značajkama Koprivnice i izrazio zadovoljstvo suradnjom koju je agencija TIKA ostvarila s udrugom "Korak po korak". – Ovo je značajno i olakšava integraciju i socijalizaciju romske nacionalne manjine u školski sustav, a samim time im omogućava širi okvir i prostor za daljnje životne iskorake - zaključio je Jakšić. Veleposlanik je istaknuo da Turska ima velik interes za potencijalima koje Hrvatska nudi, a posebno su zainteresirani za ulaganja u gospodarskom sektoru. To je također bila jedna od tema razgovora.

Certifikati za poljoprivredne proizvođače Gradska tržnica Podijeljeni certifikati za 32 poljoprivredna proizvođača