Izbornik
Naslovnica Gradovi Split
borba protiv potkornjaka

Obilazak Marjana s ministrom obrane Damirom Krstičevićem

Obilazak Marjana s ministrom obrane
1/2
Foto: Grad Split
Gradonačelnik se zahvalio na dosadašnjem angažmanu vojske koji je važan čimbenik u izvlačenju drvne mase iz marjanske šume, ali i svim ostalim sudionicima u sanaciji Marjana

Područje Marjana na kojem je već nekoliko dana u tijeku sječa stabala zaraženih potkornjakom danas je u pratnji gradonačelnika Andre Krstulovića Opare obišao potpredsjednik Vlade i ministra obrane Damir Krstičević.

Na prisegi novim pripadnicima bojne "Pauci" uručene crvene beretke simbol snage, hrabrosti, časti i ponosa Split: Na prisegi novim pripadnicima bojne 'Pauci' uručene crvene beretke

- Znam što Marjan znači Splitu i kao član Vlade te u ime predsjednika Andreja Plenkovića želim Vam iskazati i podršku i pohvalu što ste se usudili rješavati problem koji se desetljećima stvarao. Pripadnici Hrvatske vojske i Hrvatske ratne mornarice angažirani oko ove sanacije sretni su što pomažu Splitu, to je naša obveza. Računajte na naš dodatni angažman – poručio je ministar gradonačelniku Krstuloviću Opari.

Gradonačelnik se zahvalio na dosadašnjem angažmanu vojske koji je važan čimbenik u izvlačenju drvne mase iz marjanske šume, ali i svim ostalim sudionicima u sanaciji Marjana.

- Siguran sam da ćemo ovako dobro organizirani, na čemu zahvaljujem i našem koordinatoru Nenadu Ružiću, ovu bitku protiv potkornjaka dobiti i krenuti u drugu fazu sanacije, pošumljavanje i uređivanje naše park šume - dodao je Opara.

Jučer je postavljena i žičara kojom tvrtka Matima project d.o.o. izvlači posječena stabla iz nepristupačnih dijelova šume.

Započeli radovi u Park šumi Marjan i uklanjanje stabala oboljelih od potkornjaka split Započeli radovi u Park šumi Marjan i uklanjanje stabala oboljelih od potkornjaka