Izbornik
Naslovnica Gradovi Rijeka
Ravnatelj KBC Rijeka Davor Štimac:

Očekujemo prve radove na novoj bolnici do kraja godine

KBC Rijeka
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
Iz KBC-a Rijeka ocjenjuju da je izgradnja bolnice kapitalna investicija Ministarstva zdravstva i Vlade RH koja će obilježiti budućnost i kvalitetu medicinske skrbi za građane tog dijela Hrvatske

Ravnatelj Kliničkog bolničkog centra (KBC) Rijeka Davor Štimac u četvrtak je rekao da jamstvo Vlade RH za kreditno zaduženje za izgradnju nove bolnice u Rijeci "znači definitivni nastavak realizacije zacrtanih aktivnosti, odnosno početak gradnje objekata iz druge faze projekta nove bolnice na Sušaku". Natječaj je pripremljen i prve radove očekujemo do kraja tekuće godine, dodao je 

"Nalazimo se na prekretnici i pred nama je veliki zadatak - do 2021. godine izgraditi suvremenu i funkcionalnu bolnicu", rekao je Štimac.

Vlada RH je na sjednici u četvrtak donijela odluku o odobrenju jamstva za zaduženje bolnice od ukupno 680 milijuna kuna. S tim iznosom, s do sad uloženih 70 milijuna kuna, u cijelosti će se pokriti troškovi projekta izgradnje nove bolnice vrijednosti 750 milijuna kuna, priopćeno je iz KBC Rijeka.

Iz KBC-a Rijeka ocjenjuju da je izgradnja bolnice kapitalna investicija Ministarstva zdravstva i Vlade RH koja će obilježiti budućnost i kvalitetu medicinske skrbi za građane tog dijela Hrvatske. 

U manje od godinu dana nakon početka pripremnih radova 2016., uspješno je završen iskop građevinske jame objekta bolnice za majku i dijete koja će ukupno imati osam etaža, od toga dvije podzemne. Ovaj kompleksni projekt uključuje prostor za klinike dječje bolničke zaštite, ginekologije i porodništva te tehnološko-gospodarski blok i višeetažno parkiralište. U nadzemnim etažama pored dječje bolnice i Klinike za ginekologiju i porodništvo bit će smješteni i svi bolnički laboratoriji objedinjeni za potrebe čitavog KBC-a, stoji u priopćenju.

Tijekom ljeta se očekuje raspisivanje natječaja za gradnju, a sam gradnja bi trebala početi do kraja 2018.

Bolnica za majku i dijete uvod je u planiranu izgradnju cjelovitog bolničkog kompleksa na lokalitetu Sušak, u kojem bi se objedinili svi sadržaji riječkog KBC-a, koji sada djeluje na trima lokacijama.

Ljeto na Gradini Rijeka Otvaranje Ljeta na Gradini uz plamenove 4000 svijeća