Izbornik
Naslovnica Gradovi Jastrebarsko
ostvarili povlastice

Od 1. srpnja više od 500 domaćinstava imat će manje račune za odvoz otpada

otpad smeće
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Od ljeta ove godine, staračka i samačka domaćinstva račune će plaćati znatno manje, odnosno 35,26 kuna

Na području grada Jastrebarskog i prigradskih naselja znatan je broj staračkih i samačkih domaćinstava, pa je Grad uspio izboriti da ista uđu u nove kategorije naplate odvoza otpada, kako bi ostvarila dodatne povlastice i tako uvelike uštedjela.

Od ljeta ove godine, više od 500 jaskanskih domaćinstava račune će plaćati znatno manje, odnosno 35,26 kn. To se odnosi na samačka i staračka domaćinstva koja su ušla u nove kategorije te tako ostvarila povlastice.

Kako pojašnjavaju iz gradske uprave samačka domaćinstva ona su koja imaju jednog člana, dok su staračka domaćinstva ona čiji svi članovi imaju 65 godina i više, a da bi se ostvarila ova povlastica potrebno je bilo samo popuniti obrazac i poslati ga na adresu Grada Jastrebarskog.

Sukladno podacima Policijske postaje Jastrebarsko, za više od 500 prijava utvrđeno je da ulaze u gore navedene kategorije, te će im koncesionar EKO-FLOR PLUS d.o.o., od 01. srpnja 2017. godine zaračunati novu, znatno umanjenu cijenu sakupljanja i odvoza komunalnog otpada.