Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Prvi put u projektu i nova osnovna škola

Od jeseni u Koprivnici 43 pomoćnika u nastavi

Foto: Koprivnica
Ksenija Ostriž, zamjenica gradonačelnika Koprivnice, prva je otkrila kako je projekt odobren te će iz EU fonda stići oko 1,6 milijuna kuna, a ostatak do dva milijuna kuna podmirit će Grad

Iduće školske godine, na jesen, u Koprivnici se nastavlja projekt pomoćnika u nastavi. Gradske su vlasti prijavile potrebu za 43 
pomoćnika za ukupno 50 učenika, a planirani iznos je oko dva milijuna kuna.

Ksenija Ostriž, zamjenica gradonačelnika Koprivnice, prva je otkrila kako je projekt odobren te će iz EU fonda stići oko 1,6 milijuna kuna. Nešto poslije s detaljnijim informacijama izašao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

- Asistenti u nastavi osigurani su i za nadolazeću školsku godinu, a prvi put u projekt ulazi i OŠ Podolice. Ovo je peta godina projekta i za 50 učenika brinut će 43 pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika. Vrijednost ovogodišnjeg projekta je oko 1,95 milijuna kuna, od čega je Grad osigurao oko 292.000 kuna - naglasio je čelni čovjek Koprivnice.

Podolice su ovih dana raspisale natječaj kojim traže tri pomoćnika u nastavi uz rad na određeno vrijeme od 10 mjeseci. Veliku ulogu u provedbi projekta pomoćnika u nastavi u Koprivnici imale su koordinatorice Tajana Levak, Tihana Cvek, Dijana Lukačić, Renata Glavica i Nela Bogadi, kojima je gradonačelnik posebno  zahvalio.