Izbornik
Naslovnica Gradovi Zaprešić 50 pregleda
Zaprešić

Odobrili im sredstva za energetsku obnovu osnovne škole

Energetska obnova
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Tako će škola dobiti novu fasadu, zamijenit će se dio vanjske stolarije, ravni krov dobit će novu toplinsku izolaciju i hidroizolaciju, a dio kosog krova limeni pokrov

Projektni prijedlog Grada Zaprešića, za energetsku obnovu Osnovne škole Ljudevit Gaj, uspješno je prošao postupak dodjele bespovratnih sredstava iz EU fondova. Proveo ga je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u okviru Operativnog programa 'Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.'.

Procijenjena vrijednost radova energetske obnove iznosi oko 6,8 milijuna kuna, a odobreno je sufinanciranje u iznosu 3,4 milijuna. Ostatak će podmiriti Grad Zaprešić iz proračunskih sredstava namijenjenih za održavanje odgojno obrazovnih ustanova, priopćili su iz gradske uprave.

Radovi uključuju novu fasadu, zamjenu dijela vanjske stolarije, ravni krov dobit će novu toplinsku izolaciju i hidroizolaciju, a dio kosog krova limeni pokrov. U postojećoj kotlovnici zamijenit će se kotao, kako bi se poboljšala energetska svojstva, dok će se rasvjeta zamijeniti novom LED rasvjetom.

Rezultat ovog projekta bit će energetski obnovljena zgrada s certifikatom B razreda, smanjene potrošnje energije za grijanje i hlađenje za čak 68% na godišnjoj razini.