Izbornik
Naslovnica Gradovi 3244 pregleda
Počinje Ljeto na adi

Omiljeno izletište,Vukovarska ada, postala novi turistički proizvod

Vukovarska ada
Foto: Vukovarska ada/Facebook
Mala ada je uređena tako da su na raspolaganju građanima pješčane plaže, debela hladovina, sojenica gdje se može osvježiti i pojesti nešto, igrališta za odbojku na pijesku, toaleti, prostor za kampiranje

Prema najavama iz vukovarskih gradskih vlasti Ljeto na vukovarskoj Maloj adi 2017. godine započet će 22. lipnja u 11 sati. Toga dana će prvi čamac Športsko-ribolovne udruge Dunav s građanima i posjetiteljima zaploviti prema adi što će simbolično značiti i početak Ljeta na adi.

ŠRU Dunav, temeljem Javnog poziva za predlaganje programa manifestacija u organizaciji Grada Vukovara - Ljeto na Vukovarskoj adi, potpisala je Ugovor o financijskoj potpori projektu iz Proračuna Grada Vukovara za 2017. Vrijednost ugovora iznosi 250.000 kuna koji će pokriti troškove 12 djelatnika koji prevoze na adu i rade na održavanju prostora ade te dio troškova goriva.

Foto: Vukovarska ada/Facebook

Kontinuiranim radom na oplemenjivanju prostora te širenjem ponude, Vukovarska ada postala je novi turistički proizvod Grada Vukovara, prepoznat i od strane Hrvatske turističke zajednice koja ju ističe kao jednu od najljepših plaža u Hrvatskoj.

Mala ada je uređena tako da su na raspolaganju građanima pješčane plaže, debela hladovina, sojenica gdje se može osvježiti i pojesti nešto, igrališta za odbojku na pijesku, toaleti, prostor za kampiranje… Cijena karte za omiljeno izletište Vukovaraca i građana iz okolnih gradova i mjesta iznosit će 40 kuna.