Izbornik
Naslovnica Gradovi
Državno odvjetništvo u Splitu

Optužnica protiv napadača na suca Marića: Udarao ga vatrogasnom mlaznicom

Bruno Marić
Foto: Pixsell
Napadača se tereti za pokušaj nanošenja teških tjelesnih ozljeda

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu protiv 22-godišnjeg mladića koji je sudjelovao u napadu na nogometnog suca Brunu Marića u restoranu "Epetion" u Stobreču. Napadača se tereti za pokušaj nanošenja teških tjelesnih ozljeda.

Okrivljenika se tereti da je 11. listopada 2016. oko 15.35 sati, zajednički i po prethodnom dogovoru, s još najmanje četiri za sada nepoznate osobe, maskiran kapom, šalom i kapuljačom došao do nogometnog suca iz Daruvara Brune Marića koji je s društvom sjedio za stolom. U želji da ga teško tjelesno ozlijedi, metalnom vatrogasnom mlaznicom udario oštećenika po glavi i drugim dijelovima tijela, dok su ga ostali udarali metalnim šipkama, rukama i nogama.

Marić je od zadobivenih udaraca pao na pod, a okrivljeni ga je, tvrdi tužiteljstvo, ponovno mlaznicom udario po glavi i tijelu uslijed čega je Marić zadobio četiri krvna podlijeva glave - čeono, čeono tjemeno lijevo i dva zatiljno, dva krvna podlijeva na leđima u području lopatica, krvni podljevi na hrptima šaka i oguljotine lijeve šake i lijevog koljena.

Tužiteljstvo je u optužnici predložilo produljenje istražnog zatvora protiv uhićenika s obzirom da postoje osobite okolnosti koje opravdavaju bojazan da će okrivljenik boravkom na slobodi ponoviti kazneno djelo.