Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Predstavljen projekt “Odrastanje u jednakosti”

Osiguran novac iz EU za 40 pomoćnika u nastavi

Foto: Grad Koprivnica
– Provedbom projekata Odjek započeli smo još 2015. godine i do danas je povučeno oko 11,5 milijuna kuna, od čega je devet milijuna kuna europskih sredstava, a 2,5 milijuna kuna je osigurano iz proračuna Grada – kaže gradonačelnik Mišel Jakšić

Projektom “Odrastanje u jednakosti” koji financira EU i provodi se u Koprivnici do 2. kolovoza iduće godine osigurat će sredstva za 40 pomoćnika u nastavi za ukupno 46 učenika. Odjek IV financiran je iz operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali Europskog socijalnog fonda. Vrijednost mu je oko 1,8 milijuna kuna, od čega EU osigurava bespovratno 1,54 milijuna, naglasila je Maja Ferlindeš, voditeljica projekta.

Riječ je o projektu kojim se odgovara na problem nejednakih obrazovnih mogućnosti s kojima se suočavaju učenici s teškoćama u razvoju te im je potrebna potpora pomoćnika u nastavi, čime se pridonosi izjednačavanju i boljem obrazovnom uspjehu, tumače u Gradskoj upravi.

– Provedbom projekata Odjek započeli smo još 2015. godine i do danas je povučeno oko 11,5 milijuna kuna, od čega je devet milijuna kuna europskih sredstava, a 2,5 milijuna kuna je osigurano iz proračuna Grada. Projekt je iznimno važan jer brojnim našim učenicama i učenicima pomoćnici u nastavi bili su neophodni za obrazovanje i pripremu za sve što ih dalje čeka u životu – istaknuo je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Glavni korisnik projekta je, dakle, Grad Koprivnica, dok su projektni partneri OŠ “Antun Nemčić Gostovinski”, OŠ “Braća Radić”, OŠ “Đuro Ester” i Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju “Podravsko sunce”.

– Veliko je bogatstvo imati jednakost u razredu, a to postižemo upravo zahvaljujući našim asistentima u nastavi – zaključila je tijekom prošlotjednog predstavljanja projekta Odjek IV Sanja Prelogović, ravnateljica Osnovne škole Đuro Ester.