Izbornik
Naslovnica Gradovi Jastrebarsko
U povorci i mali i veliki

Osmisli masku i prijavi ekipu za Fašnik u Jaski

maškare
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL/Ilustracija
Fašnička povorka za male i velike krenut će u 14 sati od nekadašnjeg hotela Jaska pa sve do Strossmayerovog trga

Turistička zajednica grada Jastrebarskog i ove godine organizira Fašnik u Jaski. Zabavni program za djecu i odrasle održat će se u nedjelju, 26. veljače na Strossmayerovom trgu. Fašnička povorka krenut će u 14 sati od nekadašnjeg hotela Jaska pa sve do Strossmayerovog trga. U Fašničkoj povorci sudjelovat će i mali i veliki Jaskanci.

Na Štrosu će biti organiziran dječji animacijski program, a program za odrasle vodit će poznati voditelj Davor Dretar Drele te uvijek prisutni Šojka i Škanjac. 

Sve zainteresirane skupine pozivaju se da se prijave za sudjelovanje, a Turistička zajednica grada Jastrebarskog osigurava novčanu pomoć za pripremu maski svim prijavljenim odraslim skupinama, uz uvjet da su maske nove i dosad ne prezentirane na Fašniku. Novčana pomoć ovisit će o broju prijavljenih skupina.

Iz gradske uprave kažu da su ove godine novi uvjeti nagrađivanja, odnosno visina glavne i jedine nagrade za skupine koja će iznositi 10.000,00 kn, što je i dodatni poticaj svim natjecateljima da se još više potrude i budu kreativniji nego ikad

Također, ove godine posebno se pozivaju i jaskanski osnovnoškolci da se priključe fašničkoj povorci i obogate je svojim kreacijama, jer se i za njih sprema posebna nagrada koja je za sada iznenađenje.