Izbornik
Naslovnica Gradovi Zaprešić
'Hrabar kao Daba'

Osnovnoškolci organiziraju koncert za učenika koji je ostao nepokretan

Hrabar kao Daba
Namjera humanitarne akcije je skupiti 30.000 kuna za uređaje koji bi Marku Dabeliću (17) uvelike pomogli u svakodnevnom životu

– Svi bismo bili najsretniji da Dabi nismo morali nikada pomagati na ovakav način – iskreno kazuju prijatelji 17-godišnjeg Marka Dabelića Dabe, koji je u cijelom Zaprešiću postao poznat kao pravi “fajter” nakon što je lani teško stradao u stravičnoj prometnoj nesreći koja mu je zauvijek promijenila život.

Marko je u tom sudaru zadobio teške ozljede vratne kralježnice zbog čega je ostao nepokretan, a danas je potpuno ovisan o tuđoj skrbi. Kako bi i njemu, ali i njegovoj obitelji barem malo olakšali cijelu situaciju u kojoj su se našli, njegovi prijatelji su s vijećem učenika osmog razreda OŠ Antuna Augustinčića odlučili organizirati humanitarnu akciju “Hrabar kao Daba”.

Namjera akcije koja je počela 28. ožujka Uskrsnim sajmom zadruge “Zdenec”, a trajat će do 11. svibnja, jest prikupiti 30.233 kune za nabavu kolica za tuširanje i “liftera” koji služi za transfer s kolica na krevet i obrnuto. Marku bi ti uređaji uvelike pomogli u svakodnevnom životu, baš kao što će mu pomoći i dizalo koje će ove godine biti ugrađeno u kuću u kojoj živi. Naime, Grad Zaprešić iz svojeg je proračuna izdvojio 140.000 kuna za ugradnju i isporuku spomenutog dizala, što je obitelji Dabelić bilo od velike pomoći jer si to sami, s obzirom na tešku financijsku situaciju u koju su dovedeni zbog nabave raznih pomagala i opreme koja je Marku prijeko potrebna, ne bi mogli priuštiti.

Svoj doprinos humanitarnoj akciji imat će priliku dati i svi oni koji se 20. travnja u 18 sati odluče doći u prostorije Pučkog otvorenog učilišta Zaprešić na koncert koji ovim povodom organiziraju učenici OŠ Antuna Augustinčića pod vodstvom profesora Jurice Radikovića. Cijene ulaznica za ovaj događaj nisu određene, nego se prodaju po načelu “dobrovoljnih priloga”, a sav prikupljeni novac ide obitelji Dabelić. Istim povodom kazalište POUZ-a 23. travnja izvodi predstavu “Pisma iz Zelengrada”.