Izbornik
Naslovnica Gradovi Sisak
Središnji paviljon bolnice

Otvoren javni natječaj za najveći zdravstveni projekt u Sisku

Opća bolnica Sisak
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Natječaj će biti otvoren 45 dana, kako bi se 8. rujna izabrao izvođač radova, a ako neće biti prigovora, već će početkom listopada biti uveden u posao

Pritiskom na tipku laptopa sisačko-moslavački župan Ivo Žinić objavio je međunarodni javni natječaj za izvođenje radova na rekonstrukciji kompleksa Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ u Sisku, odnosno izgradnji središnjeg paviljona s objedinjenim hitnim bolničkim prijemom (OHBP) i dnevnom bolnicom. Riječ je o projektu vrijednom oko 90 milijuna kuna, od čega je 70 milijuna iz europskih fondova.

Projekt je bio stopiran u svibnju 2016., u vrijeme Vlade Tihomira Oreškovića, jer je ocijenjen preskupim, nakon čega se pristupilo promjeni projektne dokumentacije. I dalje će se graditi pet etaža središnjeg paviljona, ali neće svi biti opremljeni u ovoj fazi.

- Novi paviljon će medicinskom osoblju omogućiti optimalne uvjete rada, a pacijentima bržu, suvremeniju i racionalniju zdravstvenu zaštitu od dijagnostike, preko obrade do liječenja u jednom objektu. Novac za projekt već pristiže i vjerujem da više neće biti zastoja -  rekao je ravnatelj sisačke Opće bolnice dr. Tomislav Dujmenović.

Natječaj će biti otvoren 45 dana, a ako neće biti prigovora, početak radova očekuje se u listopad. Rok za izvođenje radova i opremanje je 24 mjeseca.