Izbornik
Naslovnica Gradovi Zaprešić
zaprešić

Otvorena dugo očekivana sportska ambulanta

Foto: Grad Zaprešić
Osim sportske medicine, ustanova će provoditi tečajeve prve pomoći, obavljati liječničke preglede iz područja medicine rada, obiteljske medicine, a u budućnosti provoditi fizikalnu terapiju i rehabilitaciju

Nakon nedavnog otvorenja logopedske ambulante, Zaprešić je postao bogatiji za još jednu zdravstvenu uslugu. U sklopu Zdravstvenog centra Sjever s radom je započela i dugo očekivana sportska ambulanta.

Međunarodna izložba mačaka u Westgateu mjau Međunarodna izložba mačaka u Zaprešiću

Grad Zaprešić je za tu namjenu osigurao prostor te sklopio ugovor sa zdravstvenom ustanovom Vaš pregled, registriranom za pružanje zdravstvene skrbi u području medicine rada i sporta.

Kao kroničan problem na razini cijele Hrvatske, doc. dr. sc. Tomislav Madžar, specijalist medicine rada i sporta te ravnatelj zdravstvene ustanove Vaš pregled, naveo je upravo nedostatak dugoročne ozbiljne skrbi o zdravlju sportaša kojeg su tek rijetke lokalne samouprave riješile na zadovoljavajući način.

Osim sportske medicine, ustanova će provoditi tečajeve prve pomoći, obavljati liječničke preglede iz područja medicine rada, obiteljske medicine, a u budućnosti provoditi fizikalnu terapiju i rehabilitaciju. Kako bi obilježili početak rada, djelatnici ambulante su besplatno pružili dio usluga građanima, pa su tako imali priliku obaviti pretrage EKG-a, spirometrije, ultrazvuka, provjeriti krvni tlak i razinu šećera u krvi te sudjelovati u pokaznim vježbama reanimacije i pružanja prve pomoći.

Sveta Nedelja U tijeku je obnova atletske staze Jezero Kerestinec centar za sportske rekreativce