Izbornik
Naslovnica Gradovi Velika Gorica
Emotivan doček zlatnih olimpijki DVD-a Ribnica

Ovo je povijesni uspjeh za Turopolje i hrvatsko vatrogastvo

Foto: VELIKA GORICA
- Naš je kombi bio pun suza. Sve nas je ovaj doček ugodno iznenadio - rekao je zapovjednik DVD-a Mario Stipetić

Ribnica je spektakularno dočekala svoje heroine na povratku iz Celja. Svečani špalir vatrogasnih navalnih vozila isprepletenim mlazovima vode dočekao je olimpijske pobjednice. Ženska A ekipa DVD-a Ribnica svojim sjajnim rezultatom, prvim mjestom 
na Vatrogasnoj olimpijadi u Celju, ujedinila je cijelo selo koje je im je izašlo na ulicu dati podršku.

Među mnoštvom koje se okupilo bila je i Lucija koja je čekala povratak svojih kolegica.

Uvjerljiva pobjeda

– Ovo je golem uspjeh. Puno toga su se morale odreći da bi ostvarile ovaj sjajan rezultat. Mnogo je tu emocija. Naše je mjesto jako malo i ovo je veliki uspjeh je za nas i cijelu Zagrebačku županiju, ali i Hrvatsku. Jako smo ponosni na njih – rekla nam je Lucija.

Gotovo tjedan dana nisu vidjeli svoje najmilije pa su emocije bile još i jače. Svi su željeli prići curama i čestitati im. Čestitalo se 
i dečkima koji su osvojili sedmo  mjesto. Cijela Ribnica pucala je od ponosa na svoje mlade sumještane. Jedva smo na trenutak odvojili olimpijku Karlu Šiprak od rodbine i prijatelja da nam ispriča kako je bilo u Celju.

– Ne mogu vam opisati osjećaje koji u ovom trenutku proživljavamo, još nismo ni svjesni što smo postigli. Stvarno smo se iznenadili ovim veličanstvenim dočekom – kratko nam je prokomentirala Karla koja nije mogla suspregnuti svoje osjećaje.

Svoje zadovoljstvo nastupom  nije mogao sakriti ni zapovjednik DVD-a Ribnica Mario Stipetić, jedan od najzaslužnijih za ovaj 
veličanstveni uspjeh.

– Osjećaj je vrhunski. Koristim priliku da zahvalim Vatrogasnoj zajednici na fantastičnom dočeku, prepunom emocija, kombi je bio pun suza. Sve nas je ovaj doček ugodno iznenadio. Sam nastup odrađen je odlično, taktički mudro, ono što je dogovoreno je i odrađeno, a rezultat je da smo uvjerljivo pobijedili našu konkurenciju – istaknuo je Stipetić.

Ribničke heroine pozdravio je i gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Trud se isplatio

– Povijesni je to uspjeh ne samo za vatrogastvo Turopolja već i za vatrogastvo Republike Hrvatske općenito. Uistinu najbolja nagrada stigla je u najbolje ruke. Sav trud i entuzijazam urodio je plodom. Ovo nije slučajnost, već posljedica dugog rada i velikog odricanja te srčanog življenja vatrogastva ovdje u Ribnici. Ovo je još jedan pokazatelj kako je vatrogastvo u Velikoj Gorici na zavidnoj razini, što nas sve skupa čini ponosnim. Zahvaljujem u ime Grada Velike Gorice na ovoj prekrasnoj izvedbi na Vatrogasnoj olimpijadi u Celju – poručio je gradonačelnik Ačkar.