Izbornik
Naslovnica Gradovi 113 pregleda
Lokalni izbori

Petrina predstavio kandidate za šibensku gradonačelnicu i dogradonačelnike

Stipe Petrina
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Iris Ukić Kotarac kandidatkinja je Nezavisne liste Stipe Petrine za gradonačelnicu Šibenika, a za funkcije dogradonačelnika kandidiraju se Branko Kronja i Tomislav Travčić

Vijećnica u šibenskom gradskom vijeću Iris Ukić Kotarac kandidatkinja je Nezavisne liste Stipe Petrine za gradonačelnicu Šibenika, a za funkcije dogradonačelnika kandidiraju se Branko Kronja i Tomislav Travčić, vijećnik Nezavisne liste Stipe Petrine u županijskoj skupštini Šibensko-kninske županije.

Nezavisna lista Stipe Petrine za šibensku gradsku vlast izlazi zajedno s udrugama Mladi Šibenika za Šibenik i Nula plus.

"Odlučili smo se za ovaj potez jer u odnosu na ostale kandidate zaista jesmo politička opcija koja djeluje punih 16 godina i koja iza sebe ima faktičke rezultate, za što je dokaz Općina Primošten. Za razliku od drugih stranaka, sigurno nećemo povlačiti štetne poteze za grad", istaknula je Ukić Kotarac.

Ako osvojimo vlast, dodala je, nećemo raditi greške koje su dosad radile i lijeva i desna koalicija i njihove koalicijske stranke.

"Iza sebe imamo godine radnog iskustva. U lokalnoj samoupravi radim devet godina i znam kako jedinica lokalne samouprave koja je učinkovita treba funkcionirati. Pozivamo građane da nas podrže da pokažemo kako Šibenik može biti grad po mjeri svakog čovjeka, a ne samo onih sa stranačkim iskaznicama plave ili crvene boje. Aktualnoj gradskoj vlasti poručujem 'Niti ste vi bogovi, niti smo mi volovi'", rekla je Iris Ukić Kotarac.

Kandidati za dogradonačelnike Branko Kronja i Tomislav Travčić naglasili su da je potrebno više proračunskog novca odvajati za mlade, poticati školovanje u deficitarnim zanimanjima te rješavati projekte koje aktualna gradska vlast u Šibeniku nije završila, poput prostora bivšeg TEF-a i šibenskog Importanea.