Izbornik
Naslovnica Gradovi Čazma
Pri kraju su radovi na biološkom kupalištu u Čazmi

Pirak: Ovdje je mnogo sadržaja koje možemo ponuditi turistima

Foto: Čazma
– Čazmanski biološki bazen oblikovan je tako da prati granice lokacije i u konačnici će izgledati kao da je oduvijek postojao na tome mjestu – rekla je Dajana Petrina, voditeljica projekta Čazma Natura vrijednog 26 milijuna kuna, u sklopu kojega se gradi biološko kupalište

Prvo biološko kupalište u Hrvatskoj, ono u Čazmi, pri samom je završetku. U to se ovih dana uvjerio i gradonačelnik Dinko Pirak, koji je sa suradnicima obišao gradilište. Najveći i najzahtjevniji građevinski radovi gotovi su, preostalo je uređenje sunčališta i hortikulture, a u tijeku je postavljanje zaštitne folije i bazenske tehnologije.

– Čazmanski biološki bazen oblikovan je tako da prati granice lokacije i u konačnici će izgledati kao da je oduvijek postojao na tome mjestu. Oko samog bazena nalazit će se i poučno-tematska staza, na kojoj će se postaviti edukativne ploče o flori i fauni čazmanskog područja – rekla je Dajana Petrina, voditeljica projekta Čazma Natura vrijednog 26 milijuna kuna, u sklopu kojega se gradi biološko kupalište.

Kompletan završetak radova bit će potkraj svibnja, a onda slijedi nabava uporabne dozvole. Pored toga na bazenu će raditi i ugostiteljski objekt za najam kojega će uskoro biti raspisan natječaj. Također, bit će i zapošljavanja, većinom sezonskog.

– Prezentirat ćemo floru i faunu čazmanskog kraja. Imamo puno toga što će zanimati sve posjetitelje i mislim da je to dobra šansa za sve stanovnike ovog kraja, tu je mnogo sadržaja koje možemo plasirati turistima, ne samo iz naše zemlje nego i iz okolice – kazao je gradonačelnik Dinko Pirak.