Izbornik
Naslovnica Gradovi Čazma
Na biološkom kupalištu

Počela besplatna škola plivanja u Čazmi

Foto: Čazma
Škola će se na biološkom kupalištu u Čazmi održavati šest dana u tjednu od osam do 11 sati do 3. rujna, a provodit će je tri trenera prema programu Hrvatskog plivačkog saveza

Od ponedjeljka za više od 90 čazmanskih osnovnoškolaca počinje besplatna škola plivanja tijekom koje će učenici od prvog do četvrtog razreda imati priliku uz igru i zabavu naučiti sve tajne plivačkih tehnika. Prijave za upis primale su se do 20. srpnja, a škola će se na biološkom kupalištu u Čazmi održavati šest dana u tjednu od osam do 11 sati, do 3. rujna. Provodit će je tri za to osposobljena trenera prema programu Hrvatskog plivačkog saveza. Uz samo učenje plivanja, polaznici će slušati o važnosti sporta i zdrave prehrane i pristupiti završnom testiranju.

Na natječaju Ministarstva turizma i sporta za sufinanciranje sportskih programa obuke neplivača za projekt “Čazma pliva”, koji je pripremila razvojna agencija Čazma, odobrene su 92 tisuće kuna pa će se tim i sredstvima Grada Čazme u iznosu od nešto većem od 20.000 kuna financirati obuka  budućih plivača.

A da je interes Čazmanaca za plivanje velik, i to kako djece tako i odraslih, potvrđuje i to što je svakoga dana prvo biološko kupalište u Hrvatskoj, otvoreno u srpnju, puno kupača. Na njemu će i polaznici škole plivanja, sasvim sigurno, uskoro plivati bez straha.