Izbornik
Naslovnica Gradovi Novska
GRADE SE KOMUNALNI OBJEKTI U NOVSKOJ

Počeli radovi na mrtvačnici u Brestači, drugoj od tri planirane, preostaje Sigetac

Foto: GRAD NOVSKA
Rok za izvođenje radova je pet mjeseci

Započeli su radovi na objektu nove mrtvačnice u Brestači. Naime, nakon što su 30. kolovoza gradonačelnik Marin Piletić i Petar Majdandžić, vlasnik građevinsko-uslužnog obrta PE-GRA, potpisali ugovor o gradnji nove mrtvačnice na mjesnom groblju 
u Brestači, polaganjem kamena temeljca radovi su i službeno započeli.

Postignuta vrijednost radova na javnom natječaju je 1,456.643,00 kuna bez PDV-a, a rok za izvođenje radova je pet mjeseci. Gradnja se financira iz gradskog proračuna.

Na obilježavanju početka radova Ljerka Vukelić, predsjednica Mjesnog odbora Brestača, istaknula je važnost koju će ovaj komunalni 
objekt imati za ovu zajednicu.

– Mrtvačnice su dio tužnih trenutaka, oproštaja od pokojnika, potreba obitelji i mještana da se dostojno opraštaju od svojih najmilijih, ali i važan dio komunalne infrastrukture – rekao je tom prigodom gradonačelnik Novske Marin Piletić koji je položio kamen temeljac.

Kamen temeljac je blagoslovio vlč. Perica Matanović, župnik župe bl. Alojzija Stepinca.

Inače, mrtvačnica u Brestači druga je od tri u planiranoj gradnji takve infrastrukture na novljanskom području. Lani je tako otvorena mrtvačnica u Voćarici čiju je gradnju s 890.000 kuna financirao također Grad Novska iz svog proračuna, a nakon gradnje mrtvačnice u Brestači preostaje još sagraditi mrtvačnicu u naselju Sigetac.