Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Prilika za neposredne razgovore s građanima Vinkovaca

Počeo peti niz tribina po mjesnim odborima

Foto: Vinkovci
Ovogodišnji ciklus javnih tribina počeo je zajedničkom javnom tribinom mjesnih odbora Lapovci i “Dvanaest redarstvenika”

I ove godine gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić organiziranjem javnih tribina po gradskim mjesnim odborima, pod nazivom “Zajedno za bolje sutra”, nastavlja neposrednu komunikaciju s građanima. On i njegovi najbliži suradnici iz gradskih vlasti proći će sve dijelove grada, a na tim javnim tribinama izravno će od građana imati priliku čuti pohvale, kritike i konkretne prijedloge što 
i kako napraviti da bi kvaliteta života Vinkovčana bila još bolja.

Ovogodišnji ciklus javnih tribina počeo je zajedničkom javnom tribinom mjesnih odbora Lapovci i “Dvanaest redarstvenika”.

– Na tribinama ćemo nastaviti s istim načinom komunikacije gdje se uvijek na početku upoznamo sa svime što se zbivalo proteklih godinu dana. Prođemo ono što je bilo zatraženo na prošloj tribini, a dosad je odrađeno ili nije. Očekujemo dobru i korisnu komunikaciju te u konačnici lakše programiranje proračuna i svega onoga što radimo za grad – rekao je Bosančić.

Predsjednik MO Lapovci Nikola Jurković rekao je kako su građani do sada svake godine predlagali tekuću komunalnu problematiku, ali i problematiku življenja u Lapovcima.

– Dobra je stvar to što su njihovi prijedlozi vezani uz stvarne probleme te tako Grad dobiva uvid u to što je zapravo krucijalno 
za rješavanje u određenom kvartu. S obzirom na prošlu godinu, mislim da smo odradili 70 posto zahtjeva, što je niže nego što smo se naviknuli – rekao je predsjednik MO Lapovci Nikola Jurković.

Prema riječima predsjednika MO “Dvanaest redarstvenika” Elvisa Jozanovića, jedan je od većih problema stanarima ovoga naselja Spačva, odnosno prašina, zbog koje se konstantno bune.

– Zaposlenik sam te tvrtke pa znam kako se nešto rješavalo filtarskim stanicama i barijerama. Vidjet ćemo kada dođe sljedeće ljeto, je li se išta poboljšalo – rekao je Jozanović.