Izbornik
Naslovnica Gradovi Zaprešić
U subotu u Zaprešiću počinju blagdanski dani

Počinju četrdeset i četiri dana najslađeg Adventa u Zaprešiću

1/2
Foto: Zaprešić
Nastupit će Ida Prester, Saša Lozar, Meritas & Jelena Radan, Tri soprana One, Luka Nižetić, Vigor...

Od 26. studenog do 8. siječnja, dakle 44 dana, trajat će Advent u Zaprešiću, s vrlo šarolikim i opsežnim programom za sve generacije.

Najslađa šuma

– Vrijeme ljubavi, mira i dobrih želja, ali i vrijeme najukusnijih bakinih kolača, najljepših ukrasa i mirisa kuhanog vina. Vrijeme kad uživamo u druženjima na otvorenom iako nas hladnoća štipka za obraze jer božićna veselja na ulicama i gradovima imaju posebnu čar, ističu u gradskoj Turističkoj zajednici, koja, uz ostalo, najavljuje i klizanje na više od 360 četvornih metara leda, adventske kućice s ponudom hrane, pića i slastica te bogat glazbeni program u kojem će nastupiti Ida Prester, Saša Lozar, Meritas &  Jelena Radan, Tri soprana One, Luka Nižetić i Vigor.

Posebno adventsko uređenje Trga Ivana Pavla II. odisat će, najavljuju organizatori, elegancijom bijele i crvene boje uz razne ukrase u obliku božićnih lizalica koji će krasiti šetnicu. Bit će tu i “najslađa šuma” za druženje pod zvjezdanim nebom, božićne kupole i kutci za fotografiranje.

– Najmlađe će dočekati bogat program uz animacije, predstave, zabavu, potragu za božićnim blagom, kao i Najslađu kuću Bake Mraz, koja će u svom grijanom prostoru ugostiti klince i klinceze na Sjevernom polu. Već razmišljate što bi vam Djedica mogao donijeti za Božić? Zapišite, stavite u kuvertu, namirišite cimetom i donesite u sandučić koji će donijeti vilenjaci sa samog 
Sjevernog pola. Pripremili smo i tradicionalno paljenje adventskih svjećica, kao i najslađu adventsku turu – lampašima po Zaprešiću. Pozvali smo i jedinstvene jazz, blues i swing-izvođače, kao i odlične zabavne sastave koji će svojim interpretacijama donijeti najslađu atmosferu našem adventu, a sve ćemo začiniti sjajnim partyjima uz dobro nam znanog DJ-a Tommyja T – kažu u Turističkoj zajednici. 

Tijekom Adventa na pozornicu će izaći Al sitar trio, Marolt Acoustic Duo, grupa Domino i Mirjana Bajzec, Laganini DJ, Vjeko & Krešo duo, grupa Loco...

Gdje je vilenjak?

Organizirat će se radionica filcanja vune, izrade božićnih ukrasa i čestitaka, a peći će se i kolači. Tragat će se za nestalim vilenjakom i istraživati vilenjačka pećina. Plesat će se na zabavi uz božićni disco, a na Trgu Ivana Pavla II, na Štefanje 26. prosinca, na rasporedu je, najavljuju, najbolji X-mas party koji donosi Luka Nižetić u 20 sati. Zagrijavanje počinje uz DJ-a u 18 sati te se nastavlja sve do ponoći.

Na dočeku Nove godine nastupit će od 22 sata grupa Vigor, a bit će i vatrometa.