Izbornik
Naslovnica Gradovi Čazma
Zadnje parcele prodane tvrtki Invictus iz Čazme

Popunjena poduzetnička zona malog gospodarstva u Čazmi

Foto: Čazma
Kako Grad želi proširiti postojeću zonu, gradski su vijećnici izglasali kupnju dodatnog zemljišta koje se nalazi pokraj Poduzetničke zone, a površine je četiri jutra

Nakon što je Grad Čazma prodao zadnje parcele poduzetničke zone malog gospodarstva, ono je i službeno popunjeno. Parcele su prodane domaćem investitoru, tvrtki Invictus iz Čazme, koja planira određenu izgradnju.

Ova poduzetnička zona formirana je prije 20-ak godina. Za nju je dio zemljišta Grad dobio od RH, dok je dio sam otkupio od privatnih vlasnika. Sredstvima Ministarstva gospodarstva i poduzetništva zona je opremljena komunalnom infrastrukturom. Želja je u gradu 
da se postojeća zona proširi te su u tu svrhu na prijedlog gradonačelnika Dinka Piraka vijećnici Gradskog vijeća grada Čazme donijeli odluku o kupnji dodatnog zemljišta koje se nalazi pokraj Poduzetničke zone.

– Radi se o površini od četiri jutra, koja je  u vlasništvu tvrtke Severka iz Vagovine. Njima je taj prostor služio kao ekonomsko dvorište, dobro je da su se oni izmaknuli s ovog lokaliteta zbog blata na cesti, prašine i prolaska teških traktora kroz poduzetničku zonu. Drago mi je da su pronašli svoj novi prostor, gdje će obavljati ovu djelatnost. Preselili su se u prostor Čazmatransa, na staro parkiralište – kazao je gradonačelnik Dinko Pirak.

Procjena sudskog vještaka za vrijednost ovog zemljišta od četiri jutra i nekretnine na njoj je 1,9 milijuna kuna, dok je ponuda koju je Grad dobio od tvrtke Severka nešto niža i iznosi 1,8 milijuna kuna.