Izbornik
Naslovnica Gradovi Našice
OKUPILI SE U NAŠICAMA

Posjet članova plemićkih obitelji

Foto: Grad Našice
Grof Marcos Pejačević je, razgledavajući unutrašnjost dvorca, rekao kako je rođen u njemu na isti dan prije 81 godinu

Članovi obitelji Pejačević, Keglević i Adamović iz Argentine, Austrije, Velike Britanije i Hrvatske posjetili su Našice i Veliki dvorac koji se upravo obnavlja.

Grof Marcos Pejačević je, razgledavajući unutrašnjost dvorca, rekao kako je rođen u njemu na isti dan prije 81 godinu i kao dvogodišnji dječak otišao je iz Našica. Prvi put došao je 1970. godine. Motiv mu je, kazao je, bio da se prvi put vrati netko iz obitelji, bili su u strahu u vrijeme komunizma i nisu znali što ih ovdje čeka jer mu je otac bio osuđen na smrt.

– Nevjerojatno je kako su se Našice razvile u posljednjih 10 godina, a pogotovo od 1990-ih do danas – istaknuo je.

Obnova dvorca za godinu dana bit će, nastavio je, novi razlog da se vrati u Hrvatsku. Govoreći o razlogu ovog posjeta, naglasio je kako mu je želja bila da članovi obitelji upoznaju kraj iz kojega su potekli, a u koji je njegova obitelj došla prije više od 300 godina.

Obitelji je pozdravio i gradonačelnik Krešimir Kašuba koji je kazao kako mu je posebna čast bila čestitati 81. rođendan počasnom 
građaninu Grada Našica grofu Marcosu Pejačeviću.

– Obnova dvoraca i perivoja zasigurno  će pridonijeti turističkoj priči u kojoj će svakako biti i Dora Pejačević – kazao je Kašuba.