Izbornik
Naslovnica Gradovi Našice
"Dani slavonske šume Našice"

Posjetitelji se natjecali u rezanju drva ručnom pilom

Foto: Grad Našice
Gradonačelnik Krešimir Kašuba podsjetio je kako taj festival ima tradiciju dugu 50-ak godina, a predstavlja povijest grada i našičkog kraja, gospodarstvo, šumarstvo, obrtništvo i sport

Festival "Dani slavonske šume" tradicionalna je manifestacija koja se održava u rujnu već 21 godinu zaredom, a još je jednom dokazao da je prava turistička, gospodarska, kulturna, ekološka, znanstvena, gastronomska, zabavno-kreativna i sportska manifestacija. Zasjao je u starom  sjaju – okupilo se na stotine sudionika, ali i više tisuća posjetitelja u perivoju uz Dvorac Pejačević.

Pokrovitelj trodnevne manifestacije je Ministarstvo poljoprivrede, a organizatori su Grad Našice, Hrvatske šume – Uprava šuma podružnica Našice, Osječko-baranjska županija, Turistička zajednica Grada Našica i Turistička zajednica Osječko-baranjske županije.

Gradonačelnik Krešimir Kašuba, koji je otvorio Dane slavonske šume, podsjetio je kako taj festival ima tradiciju dugu 50-ak godina, a predstavlja povijest grada i našičkog kraja, gospodarstvo, šumarstvo, obrtništvo i sport.

Krešimir Žagar, direktor Sektora za šumarstvo Hrvatskih šuma, istaknuo je važnost ove manifestacije za šumarsku tradiciju te priliku da šumari i šumarski radnici prezentiraju važnost svoga posla. A posebno zanimanje izazvalo je natjecanje u rezanju ručnom pilom – 
"amerikankom", gdje su prijavljeni posjetitelji pokazali spretnost i brzinu.

U sklopu "Dana slavonske šume" otvoren je i 15. Obrtnički sajam. Organiziran je i Memorijalni vatrogasni kup "Matković-Ivić".