Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Dejan Nasipak iz Koprivnice:

'Poticaji za zapošljavanje invalida su farsa, svi su natječaji namješteni'

Dejan Nasipak
Dejan Nasipak je uz rehabilitaciju uspio diplomirati geotehniku, a trenutno je jedina nezaposlena osoba u Koprivničko-križevačkoj županiji koja ima visoku stručnu spremu

Potpora zapošljavanju osoba s invaliditetom u ovoj zemlji postoji samo na papiru, a natječaji za posao u javnoj službi mahom su namješteni. Tvrdi to, poučen vlastitim iskustvom, 33-godišnji Koprivničanac Dejan Nasipak. Nakon prometne nesreće u siječnju 2005. godine on je s teškom ozljedom mozga završio u komi, a liječnici su njegovim roditeljima rekli da će, ako se i probudi, zauvijek "biti biljka".

- I bio sam biljka tri mjeseca, a onda sam se probudio. Potpuno oduzet ležao sam u bolnici i ponovno učio hodati, ići na zahod, prati zube... Zdrava osoba vjerojatno ne razmišlja koliko je komplicirano napraviti jedan jedini korak. Do listopada sam se oporavio do te mjere da sam se vratio na fakultet – govori Dejan.

Uz velike napore koje je zahtijevala rehabilitacija i paralelno studiranje diplomirao je 2013. godine geotehniku u Varaždinu. Nedavno vještačenje pokazalo je kako spada u 2. razred invaliditeta za rad, što bi prema staroj klasifikaciji, kaže, bilo ekvivalent 80-postotnoj invalidnosti.

- Bio sam jako sretan kad sam uskoro dobio stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa u Koprivničko-križevačkoj županiji. Radio sam sa strankama u upravnom odjelu za prostorno uređenje i gradnju i svi su me hvalili. Prije roka položio sam stručni ispit. Županija je čak zbog mene inicirala izmjenu Pravilnika o poticajima prilikom zapošljavanja osoba s invaliditetom. Normalno je da sam se nadao kako ću nakon "stažiranja" dobiti posao – pripovijeda mladić koji je često gostovao u medijima kao primjer fantastičnog oporavka nakon teške nesreće.

Slao molbe i privatnim tvrtkama

I doista, Županije je inicijativu za izmjenom spomenutog pravilnika uputila u rujnu prošle godine, a u obrazloženju se navodi sljedeće: "Pozitivan primjer koji ide u prilog tezi je iskustvo s polaznikom stručnog osposobljavanja za rad bez zasnivanja radnog odnosa, geotehničke struke, koji se s obzirom na invaliditet lako uklopio u radnu sredinu Koprivničko-križevačke županije i ostvario vrlo uspješan program stručnog osposobljavanja."

Dejanu Nasipku to nije pomoglo da prođe na četirima natječajima za mjesto višeg stručnog suradnika u toj županiji, na koje se javio u proteklih godinu dana. Uvijek bi posao dobio netko drugi. Odbijen je bio i u Gradu Koprivnici, a javljao se i na natječaje u Zagrebu, Čakovcu, Varaždinu.

- Slao sam molbe i poduzećima u privatnom sektoru, no one ni ne šalju odgovore, valjda kad vide da sam osoba s invaliditetom. Nisam uspio dobiti niti privremeni posao u javnim radovima u Gradu Koprivnici, i to bez ikakva
obrazloženja – veli Dejan.
Nakon tog iskustva uvjeren je kako su natječaji za poslove u javnoj službi namješteni, a sama procedura postoji zbog privida transparentnosti i zakonitosti.

Nema podruške institucija

- Najgore mi je bilo kad mi tijekom zadnjeg testiranja u Županiji nisu dopustili da se služim prijenosnim računalom. Ja vam, naime, ne mogu dobro i brzo pisati rukom. Znate što mi je rekla članica povjerenstva za natječaj? Da bih bio u privilegiranoj poziciji u odnosu na ostale kandidate kad bi mi to dopustili – ogorčen je Dejan.

Na pitanje je li se žalio zbog takvog tretmana, odgovara: Kome da se žalim? Županu ili gradonačelniku, koji su i namjestili natječaje? Kadija te tuži, kadija ti sudi.

U očima Dejana Nasipka, jedine nezaposlene osobe u Koprivničko-križevačkoj županiji koja ima visoku stručnu spremu, državni sustav poticanja zapošljavanja osoba s invaliditetom je farsa.

- Na svom primjeru nisam osjetio da bi postojala institucionalna podrška. Ne znam što bih trebao napraviti da dobijem posao. Znam jedino da je za to potrebna veza – zaključio je Dejan.

Povrh svega, dodaje, Koprivničko-križevačka županija mjesečno plaća oko 2700 kuna kazne jer nema zaposlenih osoba s invaliditetom, a prema zakonu, na svakih 20 zaposlenika morala bi biti zaposlena jedna.