Izbornik
Naslovnica Gradovi Velika Gorica
ZAŠTITA OKOLIŠA

Potpisan sporazum sa Zračnom lukom: Povući ćemo EU sredstva za projekte

Foto: VELIKA GORICA
Sporazumom su utvrđeni ciljevi izgradnje dugoročnog povjerenja i održive te odgovorne budućnosti

Gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar i predsjednik uprave Međunarodne zračne luke Zagreb (MZLZ) Huseyin Bahadir Bedir te David Gabelica, koji je pak član uprave, potpisali su danas Sporazum o suradnji na projektima koji su vezani uz pitanja zaštite okoliša, a koji su od zajedničkog interesa obiju strana.

POSLJEDNJA FAZA Brod s preostalim elementima Pelješkog mosta stigao je pred luku Ploče

Kvalitetniji život stanovnika

Njime su, naime, utvrđeni ciljevi izgradnje dugoročnog povjerenja, održive i odgovorne budućnosti te nastojanja budućeg razvoja u projektima radi smanjenja izloženosti buci, poboljšanja kvalitete zraka te projektima od općeg interesa kojima su cilj edukacije, promocije razvoja i inovacija.

– Suživot MZLZ-a i Velike Gorice, na čijem se administrativnom području nalazi, izražen je u raznim aspektima. Od školstva, budući da je u neposrednoj blizini zrakoplovno tehnička škola Rudolfa Perešina, jedina takva srednja škola u Hrvatskoj, do prometa i na kraju turizma. Navedenim sporazumom se predviđa aktivno sudjelovanje u projektima koji su vezani uz pitanja zaštite okoliša i prirode, a koji su od zajedničkog interesa, i to od projekata usmjerenih na poboljšanje kvalitete zraka, povećanja energetske učinkovitosti, smanjenja izloženosti buci, digitalne povezanosti te projekata zelene infrastrukture – izjavio je gradonačelnik Velike Gorice, Krešimir Ačkar dodajući kako uravnoteženi i održivi razvoj aerodromskih aktivnosti ima izravni utjecaj na stvaranje dodatne vrijednosti u različitim segmentima života lokalne zajednice, dobrih odnosa i zajedničke vizije budućnosti. A radi bolje dostupnosti podataka lokalnoj zajednici, GVG i MZLZ su potpisali sporazum o suradnji kako bi lakše ostvarili dugoročnu suradnju na projektima koji su od interesa za sve stanovnike Velike Gorice.

– Zračna luka i Velika Gorica povezani su dugi niz godina u različitim segmentima, poslovnim, društvenim i okolišnim. Upućeni smo jedni na druge i na određeni način ovisni jedni o drugima pa možemo reći da su zajednice ovisne o stabilnim korporacijama, a korporacije o sveukupnoj društvenoj i okolišnoj stabilnosti zajednica u kojima djeluju – rekao je rekao je Huseyin Bahadir Bedir, predsjednik Uprave Međunarodne zračne luke.

Gotovo dva mjeseca prije roka Rekonstruiran prometni čvor Rokići vrijedan 29 milijuna kn

Primjer dobrih odnosa

I dalje će, dodaje, ustrajati u naporima da njihov odnos bude upravo primjer odnosa povjerenja i zajedničkog nastojanja u izgradnji održive budućnosti i društveno odgovornog poslovanja. Stoga ih veseli potpisivanje sporazuma s Gradom Velika Gorica i buduća suradnja, koji upravo to i definira.