Izbornik
Naslovnica Gradovi Zaprešić
Grad Zaprešić nastavlja sufinancirati rad Gradske knjižnice Ante Kovačića

Potpisan ugovor za 2023. godinu vrijedan 3,5 milijuna kuna

Foto: Zaprešić
Ismena Meić je istaknula da su Knjižnice grada Zagreba, čiji je dio i zaprešićka knjižnica Ante Kovačića, najveća kulturna ustanova grada Zagreba, ali i najveća mreža narodnih knjižnica u Hrvatskoj

Grad Zaprešić nastavlja sufinancirati rad Gradske knjižnice Ante Kovačića i u 2023. godini, za što su u proračunu osigurana sredstva u iznosu od 467.900 eura (3,525.392,55 kuna). Ugovor o obavljanju djelatnosti narodne knjižnice potpisali su zamjenik 
gradonačelnika Zaprešića Alan Labus i pomoćnica ravnateljice Knjižnica grada Zagreba Ismena Meić.

– Sufinancirat će se plaće za 16 djelatnika, režije i ostali materijalni troškovi, tekuće i investicijsko održavanje (planirana je zamjena postojeće rasvjete LED rasvjetom, ličilački radovi, nabava plexi stalaka i panoa te police za Odjel za odrasle i Dječji odjel), a tijekom sljedeće godine Knjižnica namjerava obogatiti svoj opus s oko 5000 svezaka knjiga, 160 jedinica AVE građe, 50 igračaka, 31 naslov periodičkih publikacija za odrasle te tri periodičke publikacije za djecu – kažu u Gradu.

Pomoćnica ravnateljice izrazila je zadovoljstvo suradnjom s Gradom, podsjetivši da su Knjižnice grada Zagreba, čiji je dio i zaprešićka knjižnica Ante Kovačića, najveća kulturna ustanova grada Zagreba, ali i najveća mreža narodnih knjižnica u Hrvatskoj. Zaprešićka knjižnica ima više od 6000 članova i šest odjela. Ima vrlo važnu Zavičajnu zbirku koja svjedoči o životu i razvoju grada Zaprešića i zaprešićkoga kraja.

– Drago nam je što je Gradska knjižnica Ante Kovačića dio ovako velikog i važnog sustava i zato rado podupiremo njezin rad i razvoj. Rastući broj korisnika, njih oko tisuću više u odnosu na prošlu godinu, potvrđuje opravdanost ovog ulaganja – rekao je Alan Labus.