Izbornik
Naslovnica Gradovi Jastrebarsko 315 pregleda
Kreće u realizaciju još ove godine

Potpisan ugovor za najveću investiciju u povijesti Jaske

Jastrebarsko
Foto: Grad Jastrebarsko
Projekt uključuje dogradnju sustava vodoopskrbe, dogradnju i rekonstrukciju sustava odvodnje otpadnih voda, kao i pročišćavanje otpadnih voda na području grada Jastrebarskog

Gradonačelnik grada Jastrebarskog, Zvonimir Novosel, i direktor Voda Jastrebarsko d.o.o., Mario Brnabić, potpisali su u prostorijama Hrvatskih voda u Zagrebu, ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava i sufinanciranju projekta vodnokomunalne infrastrukture u vrijednosti od gotovo 170 milijuna.

Projekt uključuje dogradnju sustava vodoopskrbe, dogradnju i rekonstrukciju sustava odvodnje otpadnih voda, kao i pročišćavanje otpadnih voda na području grada Jastrebarskog, priopćili su iz Grada Jastrebarskog.

Mario Brnabić, direktor tvrtke Vode Jastrebarsko d.o.o. rekao je kako je ukupna vrijednost investicija u poboljšanje infrastrukture oko 170 milijuna kuna, a projekt je sufinanciran sa 72% sredstava iz EU fondova. Grad Jastrebarsko i Vode Jastrebarsko, za ovaj projekt moraju osigurati 10 milijuna vlastitih sredstava. 

"Ova značajna investicija krenut će u svoju realizaciju još ove godine, a očekivani završetak radova planira se u srpnju 2020. U dijelu vodoopskrbe rekonstruirati će se dio vodoopskrbne mreže i izgraditi tri vodospreme i osigurati kontinuitet i pouzdanost sustava vodoopskrbe. U dijelu sustava odvodnje otpadnih voda izgraditi će se 44 kilometra sustava odvodnje i 15 crpnih stanica. U okviru projekta planirana je i izgradnja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda", rekao je Brnabić.

"Ovo je projekt na kojem se radi od 2013. godine, a ovo danas je kruna svega, potpisan ugovor koji jamči ulaganje od gotovo 170 milijuna kuna u vodnokomunalnu infrastrukturu na području našega grada. Izuzetno je važno da će kanalizacijska mreža biti izgrađena za sva naselja u nizinskom dijelu. Sve je spremno za početak radova i nadam se da će oni uskoro i početi!", rekao je gradonačelnik Zvonimir Novosel.