Izbornik
Naslovnica Gradovi Bjelovar
Turistička zajednica Bilogora - Bjelovar pripremila 100 tisuća kuna za projekte

Potpisana 34 ugovora za potporu lokalnim događajima

Foto: Bjelovar
– Raznolike manifestacije čine vrijednu turističku priču bjelovarsko-bilogorskog kraja. Očekujemo da bi ovogodišnja Terezijana mogla biti jedna od najboljih – kaže bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak

Turističko vijeće Turističke zajednice Bilogora – Bjelovar jednoglasno je donijelo odluku o dodjeli potpora na temelju objavljenog javnog poziva za dodjelu potpora lokalnim događanjima u 2022. godini. Vrijednost javnog poziva iznosila je sto tisuća kuna,  a novac je dodijeljen za sportska, zabavna, kulturna i enogastronomska događanja na području koje pokriva Turistička zajednica Bilogora – Bjelovar.

Osim na  ovaj način, jasno je da će događaji dobiti određeni novčani iznos i putem javnog poziva koji je objavio Grad Bjelovar. Riječ je o udrugama s kojima se u partnerstvu organiziraju Terezijana, Jesen na Bilogori, Bilogora Trail, Streetball turnir na Boriku i drugi.

Doprinos realizaciji programa

– Male, nešto veće, uglavnom  raznolike manifestacije čine vrijednu turističku priču bjelovarsko-bilogorskog kraja. Očekujemo da bi ovogodišnja Terezijana mogla biti jedna od najboljih i svi ljudi koji su nazočili potpisivanju ugovora na određeni će način sudjelovati u realizaciji manifestacije koja se duži niz godina temelji na velikoj pomoći volontera. Primjerice, tijekom  ove Terezijane scenski prikaz Babutočke vojne imat ćemo na programu dva dana – objasnio je gradonačelnik Dario Hrebak.

Da su sva događanja na tom području jednako važna i vrijedna, potvrdila je Ana Kelek, direktorica Turističke zajednice Bilogora – 
Bjelovar, kazavši kako su udruge, volonteri i pojedinci karika koja uvelike doprinosi realizaciji svih programa i sadržaja.

– Potpisali smo 34 ugovora koji se odnose na kulturno-zabavna, sportska te enogastronomska događanja. S obzirom na to da je Bjelovar multikulturalan grad, na ovaj način promoviramo multikulturalnost, ponajviše kroz gastronomiju, ali i druga područja – poručila je direktorica Ana Kelek.

Iz godine u godinu Udruga žena Gudovac dio je brojnih manifestacija, događanja i programa. Na poziv Grada Bjelovara i Turističke zajednice Bilogora – Bjelovar vrijedne i kreativne članice iz godine u godinu priključuju se najvećoj gradskoj manifestaciji u lipnju.

– Odobrena sredstva usmjerit ćemo upravo na sudjelovanje na Terezijani. Isto tako, drago nam je što je prepoznata i naša “Rapsodija svile i čipke”, koju ćemo održati od 6. do 8. svibnja u Gradskom muzeju Bjelovar – najavila je Vesna Belošević, predsjednica Udruge žena Gudovac.

Novi mandat direktorici

Inače, ovih je dana izabrana nova stara direktorica Turističke zajednice Bilogora – Bjelovar Ana Kelek. Dvotrećinskom većinom 
tu je odluku izglasalo Turističko vijeće, na prijedlog posebnog povjerenstva koje je razmatralo tri  ponude pristigle na javni natječaj. Sve uvjete zadovoljavala je samo njezina prijava pa je, nakon jednosatnog intervjua, povjerenstvo Turističkom vijeću predložilo da joj povjeri novi mandat na četiri godine.

– Hvala Turističkom vijeću na ukazanom povjerenju. Iza nas su godine dobre suradnje, a pred nama, vjerujem, napredak koji  je ovdje na kontinentu spor, ali je itekako vidljiv. Svi mi imamo isti cilj, a to je nadograđivati i promovirati svoj kraj kao poželjnu turističku destinaciju – poručila je Ana Kelek.

Kao glavne ciljeve navela je povećanje broja kreveta i kuća za odmor, što će u konačnici značiti da turisti zaista dolaze na Bilogoru.